Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Workshop 'Hot items binnen de gezondheidszorg'

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vooraankondiging workshop: 'Hot items binnen de gezondheidszorg'

8 maart 2001

Op vrijdag 18 mei aanstaande organiseert de KNMG de workshop 'Hot items binnen de gezondheidszorg', waarin vragen beantwoord worden over wijzigingen in of rond het gezondheidsrecht waarmee u als arts, hulpverlener, assistent, medewerker, student of belangstellende te maken heeft.

Vragen die tijdens de workshop aan de orde komen Hoe zit het met uw beroepsgeheim als de politie vragen stelt over één van uw patiënten? Verandert er iets voor u met de komst van de nieuwe privacywet medio dit jaar? Welke eisen stelt de wet aan een elektronisch dossier? Welke zorgvuldigheidscriteria gelden nu precies voor euthanasie en hulp bij zelfdoding? Wat kan het project Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland (SCEN) voor u betekenen? Wat is het verschil tussen een klacht en een claim en wat moet u in zo'n situatie doen?

Deze, en nog meer vragen, komen aan de orde in de volgende drie workshops:

1. Patiëntenrechten, beroepsgeheim, privacy en elektronisch patiëntendossier.
Sprekers:
mw. mr. R.M.S. Doppegieter
mw. mr. R.P. de Roode

2. Actuele ontwikkeling ten aanzien van euthanasie en hulp bij zelfdoding; wetgeving en praktijk.
Sprekers:
drs. E.H.J. van Wijlick
dr. T.J.A.M. Meerman

3. Aansprakelijkheid, klacht- en tuchtrecht. Sprekers:
mw. mr. M.C.I.H. Biesaart
mw. mr. B.M.J. de Kanter-Loven

Voor wie?
De workshops zijn toegankelijk voor artsen, geneeskundestudenten, medewerkers in de praktijk of binnen instellingen en andere belangstellenden.

In de workshops worden de onderwerpen aan de hand van casuïstiek, knelpunten en gerichte vragen uit de praktijk behandeld. Bij inschrijving kunt u zich aanmelden voor twee van de drie workshops.

Accreditatie
De LHV heeft de workshop geaccrediteerd voor vier uur onder nummer Z00368.

Wanneer, waar en kosten?
Het programma begint om 9.45 uur en wordt om 15.30 uur afgesloten met een borrel. De workshop vindt plaats in Domus Medica, Lomanlaan 103 te Utrecht en kost fl. 195,- voor KNMG-leden, fl. 295,- voor niet-leden KNMG en fl. 50,- voor studenten.

Aanmelden
Vanaf heden kunt u zich aanmelden bij de Conference Unit KNMG. U kunt het convocaat van de bijeenkomst telefonisch opvragen bij Marianne Eenkhoorn, telefoonnummer 030 ? 28 23 204 of per email: (m.eenkhoorn@fed.knmg.nl)

Voor vragen kunt u zich wenden tot Marja de Kruijff, telefoonnummer 030 - 28 23 391 of per email: (m.de.kruijff@fed.knmg.nl)

De aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG

© copyright KNMG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie