Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oratie hoogleraar Psycholinguïstiek KUN

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een oratie die in de eerste helft van mei 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00

Vrij 18-05-2001 Oratie hoogleraar Psycholinguïstiek

15:45 uur Mw. dr. W. Vonk (Letteren)
Titel rede: Zin in tekst

Woonplaats: Nijmegen

Prof. dr. W. Vonk is benoemd tot hoogleraar op de Christine Mohrmann-leerstoel, met als leeropdracht 'Psycholinguïstiek'. Sinds 1980 is dr. Vonk als universitair hoofddocent Taalgedragswetenschap, in het bijzonder de Psycholinguïstiek, verbonden aan de KU Nijmegen, waar zij sinds 1984 medecoördinator is van het onderzoeksprogramma 'Het begrijpen van taal'. Tevens is zij senior onderzoeker bij het Max-Planck-Institut für Psycholinguistik. Ze studeerde cum laude af in de Experimentele Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij, eveneens cum laude, promoveerde op het proefschrift 'Retrieval from semantic memory'. In haar onderzoek richt de hoogleraar zich op de cognitieve processen bij het begrijpen van taal, met name op het probleem hoe informatie over klank, structuur en betekenis in onderlinge afstemming op elkaar bijdraagt aan het begrijpen van zinnen en tekst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie