Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reünie Koninklijke Marine Desert Shield/Desert Storm

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Koninklijke Marine organiseert reünie Desert Shield/Desert Storm

16-05-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB59

De Koninklijke Marine organiseert op vrijdag 18 mei een reünie voor de militairen die zij in de jaren 80 en 90 voor maritieme operaties uitzond naar de Arabische Golf. De herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd voor personeel dat uitgezonden werd in het kader van de operaties Octopus (1987-88), Desert Shield, Desert Storm en Phalanx Mike (1990-91).

De reünie begint met een welkomstwoord door de plaatsvervangend Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, schout-bij-nacht Van der Aa, die ten tijde van de golfoorlog de commandant was van de Hr.Ms. Witte de With. Voorts worden drie lezingen verzorgd door vice-admiraal b.d. Jhr. H. van Foreest, destijds Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, de heer Bart Tromp van Instituut Clingendael en de heer P. van der Baan, die in de Golfoorlog oorlogscorrespondent was aan boord van de diverse Nederlandse schepen. Na de middag krijgen de gasten de mogelijkheid bij te praten en herinneringen uit te wisselen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie