Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alkmaarse scholieren werken aan kunstproject in tunneltje

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


14 mei 2001

Alkmaarse scholieren werken aan kunstproject in tunneltje

Alkmaarse scholieren van "De Vuurvogel" en de "Hendrik de Winterschool" werken samen met een professioneel kunstenaar aan een project om een fiets- en voetgangerstunneltje vlakbij hun school op te knappen. Het tunneltje verbindt de Grevelingen en de Vennewaard met elkaar. Op vrijdag 18 mei a.s. om 14.00 uur is de officiële opening met een ballonnenwedstrijd, waarna er een fancy fair start op de scholen. Wethouder de heer H.A. Eggermont (wijkgericht samenwerken) opent het kunstproject, door een laatste hand te leggen aan het kunstwerk. Bij de opening zijn ook kunstenaar Piet Vos, kinderen die de kunstwerken hebben gemaakt en een verhalenschrijfster aanwezig.

Behalve dat het tunneltje er straks mooi uit zal zien, verbetert het project de contacten tussen de scholen en de buurtbewoners. Buurtbewoners hebben 11 verhalen over de buurt geschreven. Die verhalen hebben ze voor de klas verteld in alle 11 groepen van beide scholen. Op basis van deze verhalen hebben de leerlingen op papier schilderingen gemaakt.

Kunstenaar Piet Vos uit Heemskerk heeft hiervan een collage gemaakt in twee lange stroken langs de beide tunnelwanden. Op 22 maart zijn de schilderingen aan de buurt gepresenteerd in de vorm van een expositie. Op dit moment wordt het tunneltje schoongemaakt en de collage wordt door de leerlingen overgebracht op panelen van 250 x 122. Van elk kind zal iets te zien zijn in het tunneltje. Vanaf 14 mei worden de panelen door het wijkservicebureau (werkgelegenheidsproject) aangebracht in de tunnel. Piet Vos heeft al eerder een kunstwerk gemaakt met kinderen van de school "De Wijde Veert", in Langedijk en in Hoorn.

Initiatief voor het project ligt bij buurtbewoners van de Vennewaard, Slochterwaard en Vlietwaard in de wijk Huiswaard. De bewoners gaven aan zich te ergeren aan de steeds opnieuw met graffiti besmeurde muren in het tunneltje.

Bij het project zijn betrokken de politie, gemeente Alkmaar, de cultuurverkenner, het steunpunt kunstzinnige vorming, buurtbeheerteams, opbouwwerk Maatschap en een vertegenwoordiger van het buurtoverleg.

Het kunstwerk heeft tot stand kunnen komen dankzij de financiële medewerking van het Prins Bernhardfonds, de Adviescommissie voor Beeldende Kunsten, Woningbouwvereniging Stichting Woonwaard, Stedelijk beheer en de gemeente Alkmaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie