Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ELSA Logboard: draadloos on line in het hele (thuis)kantoor

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Nieuwe netwerkproducten voor MKB en telewerker

ELSA Logboard: draadloos on line in het hele (thuis)kantoor

Nieuwegein, mei 2001 - ELSA introduceert een reeks eenvoudig te installeren netwerkproducten voor internettoegang via snelle en goedkope verbindingen zoals DSL en de TV-kabel. Naast netwerktoegang bieden deze producten ook faciliteiten voor het op eenvoudige wijze realiseren van een Virtual Private Network (VPN) op internet inclusief de beveiliging daarvan met een firewall. Voor gebruikers die thuis of op kantoor draadloos on line willen zijn, is er de nieuwe Personal Digital Assistant ELSA Logboard.

De nieuwe producten zijn gezien hun prijsstelling en eenvoudige bediening bij uitstek geschikt voor het Midden- en Kleinbedrijf en
-bijvoorbeeld- thuiswerkers. Ze vormen ook een logische aanvulling op de producten van ELSA voor draadloze netwerken en Bluetooth-toepassingen in kantoren en woonhuizen. De nieuwe producten slaan de brug tussen dergelijke netwerken en de bekabelde wereld, zodat alle aangesloten PC's draadloos toegang hebben tot alle faciliteiten daarvan.

Een aantal van de nieuwe producten maakt gebruik van de Symmetric Digital Subscriber Line (SDSL) communicatietechnologie, terwijl andere zijn ontwikkeld voor communicatie via ADSL- (Asymmetric DSL) verbindingen of de TV-kabel. SDSL maakt up- én downloadsnelheden tot 2,3 Mb/s over normale (analoge) telefoonlijnen mogelijk, terwijl het veel toegepaste ADSL alleen een hoge downloadsnelheid kent. SDSL wordt dan ook steeds meer ondersteund door de kleinere internetproviders die zich specifiek richten op zakelijke toepassingen.

Virtual Private Network
Met de nieuwe ELSA LANCOM Dynamic VPN kunnen bedrijven een Virtual Private Network (VPN) op internet realiseren, zónder extra voorzieningen bij of speciale contracten met de betrokken internetprovider. Een VPN is een besloten gedeelte op internet dat alleen toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers. De ELSA LANCOM Dynamic VPN beschikt over encryptietechnologie die de beveiliging van verzonden gegevens waarborgt. Een VPN is vooral van belang voor organisaties met telewerkers of geografisch verspreide filialen.

De eveneens nieuwe ELSA LANCOM SDSL Connect is een SDSL-modem dat zowel Ethernet als USB ondersteunt. Als het modem op de USB-poort wordt aangesloten, verloopt de installatie onder Windows automatisch. De Ethernetpoort geeft ook Macintosh computers, Linux systemen en oudere PC's zonder USB-poort SDSL-toegang tot internet.

ELSA LANCOM SDSL Office is een nieuwe communicatieoplossing voor het MKB. Het betreft een TCP/IP-router die niet alleen supersnel SDSL-internettoegang geeft, maar ook dient als backbone voor het lokale netwerk (LAN) en de aansluiting daarop van telewerkers en filialen via een VPN. In ELSA LANCOM SDSL Office is een firewall geïntegreerd waarmee ongewenste bezoekers van het VPN worden geweerd. De integratie van ELSA LANCOM SDSL Office geschiedt met ELSA WEBconfig, een eenvoudig via een webbrowser te gebruiken installatieprogramma. Het eveneens meegeleverde ELSA LANconfig vereenvoudigt het beheer van bestaande netwerken aanzienlijk.

Telewerker en thuiskantoor
De ELSA Microlink ADSL USB en ELSA Microlink kabel-USB zijn speciaal ontwikkeld voor thuiskantoren, telewerkers en privégebruik. Het zijn de eerste 'plug & play'-systemen ter wereld die na aansluiting op de USB-poort direct toegang geven tot snelle, breedbandige communicatie-technologie.
Als gebruikgemaakt wordt van ADSL is downloaden mogelijk tot een snelheid van 8 Mb/s terwijl de communicatie van gebruiker naar provider (upstream) op maximaal 1,5 Mb/s verloopt. De kabelversie wordt aangesloten op het TV-kabelnetwerk dat een maximale dowenloadsnelheid van 30 Mb/s biedt en een upstreamsnelheid tot 10 Mb/s.

ELSA Logboard: draadloos on-line
Eveneens nieuw is het ELSA Logboard. Deze Personal Digital Assistant (PDA) communiceert draadloos met het netwerk in kantoor of woonhuis. Het ELSA Logboard geeft zo niet alleen overal en altijd toegang tot internet, maar kan ook voor andere toepassingen worden ingezet. Voorbeelden daarvan zijn het bekijken van videobeelden, het uitlezen van meetinstrumenten en het regelen van -bijvoorbeeld- de centrale verwarming of zonwering.

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, videoconferencingsystemen, grafische kaarten en monitoren. ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkatoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San José (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Italië), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (België). Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland.

ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in België, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met : ELSA +32 9 382 72 62

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie