Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transportspecialist Mammoet gaat onderzeeër Koersk bergen

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

18 mei 2001, De Meern

Zwaar-transportspecialist Mammoet gaat onderzeeër Koersk bergen

Het Nederlandse bedrijf Mammoet (onderdeel van Van Seumeren Group) heeft vandaag een overeenkomst getekend met de Russische regering voor de berging van de in augustus vorig jaar gezonken onderzeeër Koersk. Enkele punten worden in de komende dagen nog nader uitgewerkt, maar gezien het spoedeisend karakter van de operatie is besloten reeds een begin te maken met de voorbereidingen. Mammoet heeft het bergingsbedrijf Smit Internationale uitgenodigd deel te nemen in de operatie, met name voor de maritieme aspecten. Naar verwachting kan de operatie half juni beginnen om eind september te worden afgerond.

De Koersk ligt circa 300 kilometer ten noordoosten van Noorwegen in de Barentszee op een diepte van 108 meter. Mammoet heeft voor de berging een plan ontwikkeld dat voorziet in het lichten van het schip en het transport naar Moermansk. Het schip wordt opgehesen door middel van een ponton met daarop 20 verankerde hefunits en vervolgens, hangend onder dit ponton, naar Moermansk vervoerd. Daar wordt de Koersk in een droogdok geplaatst.Mammoet, in zijn huidige vorm in 2000 ontstaan door de overname en integratie van het gelijknamige bedrijf door het collega-bedrijf Van Seumeren, is gespecialiseerd in het horizontaal en verticaal transport van zware tot zeer zware objecten zowel op het land als op het water. Mammoet heeft vooral een naam op het gebied van gecompliceerde projecten met extreem hoge veiligheidseisen. Smit Internationale is een wereldwijd opererend maritiem bedrijf met een grote ervaring met bergingsprojecten. In het project kan de expertise van beide bedrijven zeer effectief worden gecombineerd.

De berging van de Koersk wordt met uitgebreide voorzorgsmaatregelen omgeven om ervoor te zorgen dat de nucleaire lading geen gevaar oplevert voor de bergers en het milieu. De geplande bergingsperiode tussen half juni en eind september wordt vooral bepaald door de weersomstandigheden ter plaatse. In het plan van Mammoet is deze periode voldoende om de opdracht veilig uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mw. L. van Seumeren, manager PR & Communication
+31(0)30 - 6695100

Mammoet is wereldwijd specialist op het gebied van (extreem) zware hijs- en transportprojecten. Voor verschillende bedrijfsomgevingen, met name petrochemie, civiele en utiliteitsbouw, haven- en offshore-industrie en energieopwekking transporteert Mammoet zware objecten, die kunnen variëren van vitale zware onderdelen tot complete fabrieksinstallaties. Omdat Mammoet overal kan beschikken over geavanceerd en vaak uniek transport- en hijsmateriaal, is het bedrijf in staat over de gehele wereld gecompliceerde opdrachten turn-key uit te voeren. Mammoet is onderdeel van de Van Seumeren Groep. Er werken wereldwijd circa 1.500 mensen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie