Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Havens: Geen container de deur in of uit bij ECT

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-05-2001

Geen container de deur in of uit bij ECT

Bij de containergigant ECT in Rotterdam gaat vandaag geen container de deur in of uit. Beide vestigingen van het bedrijf, in de Botlek en Europoort, zijn vanochtend aan een 24-uursstaking begonnen. Vakgroepbestuurder Rob Vlietman van CNV Havens meldt dat na de ochtendploeg ook de middagploeg om drie uur vanmiddag de staking zal overnemen. In totaal zijn dat circa 1.900 mensen in staking. Dit alles om een betere cao boven tafel te krijgen.

Overigens reageerde de ECT-directie vanochtend al per brief met de mededeling dat alle eisen van de bond door haar worden afgewezen. Vlietman: "Wonderlijk , want er zit geen woord Spaans bij die eisen, ze zijn heel redelijk. Wij willen voor de ECT'ers een loonsverhoging van twee procent en een automatische prijscompensatie. Het eindbod van de ECT is echt onvoldoende."

Houten, 18 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Rob Vlietman (vakgroepbestuurder)
06 -53 68 33 35
Wouter de Jong (persvoorlichter)
06-53 19 22 66

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie