Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: conducteur beledigd in Heerenveen

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-05-2001 Politieberichten van 17/5 (13.00 uur) t/m 18/5 (07.00 uur)

Heerenveen: belediging
Op het Ns-station te Heerenveen werd een 19-jarige inwoner van Schiedam aangehouden ter zake belediging en bedreiging van een conducteur. De verdachte had in de trein van Wolvega naar Leeuwarden de conducteur beledigd en bedreigd. Bij de kaartcontrole ontstond onenigheid en had hij de conducteur uitgescholden en daarna met de dood bedreigd. Op het station in Heerenveen werd de verdachte uit de trein gehaald en aangehouden. De conducteur, een 51-jarige inwoner van Wirdum, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Terherne: diefstal trailer + boot
Van woensdag op donderdag werd vanaf het terrein van Schiffart Watersport aan het Koailan een trailer met daarop een speedboot gestolen. De trailer + boot is eigendom van een van 40-jarige inwoner van Gorredijk, die nog aangifte moet komen doen.

Bolsward: keuekenbrandje
Donderdag omstreeks 13.30 uur kwam er een melding binnen van een keukenbrandje aan de Skarren. De brandweer was reeds ter plaatse en had het vuur geblust. De bewoners had een pan met vet op het vuur gezet en waren daarna tv gaan kijken en waren de pand op het gas vergeten. Het gevolg was dat de vlam in de pan geslagen was. Het keukentje was zwart geblakerd. Geen persoonlijke ongelukken. De woning werd bewoond door vier AMA`s.

Beetsterzwaag: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 13.30 uur vond op de Gerdyksterwei een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De fietser, een 74-jarige inwoner van Beetsterzwaag stond met de fiets aan de hand te wachten en stak plotseling de weg over. De autobestuurder, een 39-jarige inwoner van Lippenhuizen, kon de fietser niet meer ontwijken en botste tegen de fietser aan. De fietser werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: lastige man
Donderdag omstreeks 16.45 uur werd een 47-jarige inwoner van Leeuwarden door de spoorwegpolitie aangehouden op het station te Leeuwarden. De toegang tot het station was hem ontzegd, daar hij in het verleden moeilijkheden had veroorzaakt. Hij had dus een stationverbod. Toen de verdachte werd aangehouden, probeerde hij een medewerker van de spoorwegpolitie in het gezicht te slaan. Tevens pleegde hij verzet bij zijn aanhouding. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek; diefstal boot
Van woensdag op donderdag werd een rubber bootje met buitenboordmotor, die hing in de davits van een motorboot, die lag afgemeerd aan de IJlsterkade, gestolen. Het betreft hier een witte rubberen boot met blauwe bies met een Yahama buitenboordmotor. De waarde bedraagt ongeveer f 3500.- De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Damwoude: dodelijke val
Donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur maakte een 81-jarige inwoonster van Damwoude bij haar woning een dodelijke val. De vrouw wilde op een gegeven moment de deur van het plat dak sluiten. Toen de vrouw de deur beet had, werd deze door een rukwind vermoedelijke opengeslagen en is de vrouw naar beneden gevallen. Er zat geen reling op het platte dak. De vrouw kwam men haar hoofd op de grond terecht. Een buurman ziet op een gegeven moment de deur van het platte dak openstaan en wil zijn buurvrouw gaan waarschuwen en vindt zijn buurvrouw. De vrouw is dan reeds overleden.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 07.40 en 15.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Zuidvliet. Via verbreking van een lichtkoepel kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden en cheques weggenomen. De bewoner, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: mishandeling
Donderdag omstreeks 20.30 uur vond op de Noorderbuurt een vechtpartij plaats tussen twee meisjes. Een 16-jarige inwoonster van Drachten werd geslagen en geschopt door een 13-jarige inwoonster van Drachten. De oudste werd verschillende keren geslagen en toen zij op de grond lag, kreeg zij verschillende schoppen tegen haar hoofd. Het meisje raakte bewusteloos en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Zij kon na behandeling weer naar huis. De jongste werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 18.50 uur vond op de splitsing Uithof Leidijk een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De fietser, een 10-jarige inwoner van Drachten, verleende komende vanaf de Uithof geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Drachten en die vanaf de Leidijk deze splitsing naderde. De fietser werd geschept en raakte gewond. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Makkum: zoekactie
Donderdag omstreeks 19.30 uur waren een vader en zoon, 46 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Witmarsum, met een open bootje met buitenboordmotor bij Makkum het IJsselmeer opgegaan om van de golven te genieten. Toen zij rond 22.00 uur nog niet terug waren, werd alarm geslagen en kwam de zoekactie opgang. Door de kustwacht IJmuiden werden vijf reddingsboten ( 2 x Harlingen, 2 x Enkhuizen en 1 x Hindeloopen) en twee heli ingezet. De zoekactie werd door de kustwacht gecoördineerd. Door de brandweer Makkum werd op het strand een zoekactie op touw gezet. Om 00.40 uur werd het omgeslagen bootje aangetroffen ter hoogte van de Makkumer Noordwaard. Kort daarna werden de beide mannen op een eilandje door de heli ontdekt. Ze zijn door de heli opgepikt. De mannen hadden zeker een uur in het water gelegen en zich vastgehouden aan de omgeslagen boot, voordat zij het eilandje konden bereiken. De mannen werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sint Jacobiparochie: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.05 uur werd op de Gijsbert van Swietenstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.15 uur werd op de Koornbeursweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 315 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuisterveen: inbraak supermarkt
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een supermarkt aan De Kolk. Met een stoeptegel werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de supermarkt werden sigaretten weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie