Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: conducteur beledigd in Heerenveen

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 18-05-2001 Politieberichten van 17/5 (13.00 uur) t/m 18/5 (07.00 uur)

Heerenveen: belediging
Op het Ns-station te Heerenveen werd een 19-jarige inwoner van Schiedam aangehouden ter zake belediging en bedreiging van een conducteur. De verdachte had in de trein van Wolvega naar Leeuwarden de conducteur beledigd en bedreigd. Bij de kaartcontrole ontstond onenigheid en had hij de conducteur uitgescholden en daarna met de dood bedreigd. Op het station in Heerenveen werd de verdachte uit de trein gehaald en aangehouden. De conducteur, een 51-jarige inwoner van Wirdum, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Terherne: diefstal trailer + boot
Van woensdag op donderdag werd vanaf het terrein van Schiffart Watersport aan het Koailan een trailer met daarop een speedboot gestolen. De trailer + boot is eigendom van een van 40-jarige inwoner van Gorredijk, die nog aangifte moet komen doen.

Bolsward: keuekenbrandje
Donderdag omstreeks 13.30 uur kwam er een melding binnen van een keukenbrandje aan de Skarren. De brandweer was reeds ter plaatse en had het vuur geblust. De bewoners had een pan met vet op het vuur gezet en waren daarna tv gaan kijken en waren de pand op het gas vergeten. Het gevolg was dat de vlam in de pan geslagen was. Het keukentje was zwart geblakerd. Geen persoonlijke ongelukken. De woning werd bewoond door vier AMA`s.

Beetsterzwaag: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 13.30 uur vond op de Gerdyksterwei een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De fietser, een 74-jarige inwoner van Beetsterzwaag stond met de fiets aan de hand te wachten en stak plotseling de weg over. De autobestuurder, een 39-jarige inwoner van Lippenhuizen, kon de fietser niet meer ontwijken en botste tegen de fietser aan. De fietser werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: lastige man
Donderdag omstreeks 16.45 uur werd een 47-jarige inwoner van Leeuwarden door de spoorwegpolitie aangehouden op het station te Leeuwarden. De toegang tot het station was hem ontzegd, daar hij in het verleden moeilijkheden had veroorzaakt. Hij had dus een stationverbod. Toen de verdachte werd aangehouden, probeerde hij een medewerker van de spoorwegpolitie in het gezicht te slaan. Tevens pleegde hij verzet bij zijn aanhouding. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek; diefstal boot
Van woensdag op donderdag werd een rubber bootje met buitenboordmotor, die hing in de davits van een motorboot, die lag afgemeerd aan de IJlsterkade, gestolen. Het betreft hier een witte rubberen boot met blauwe bies met een Yahama buitenboordmotor. De waarde bedraagt ongeveer f 3500.- De eigenaar, een 64-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Damwoude: dodelijke val
Donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur maakte een 81-jarige inwoonster van Damwoude bij haar woning een dodelijke val. De vrouw wilde op een gegeven moment de deur van het plat dak sluiten. Toen de vrouw de deur beet had, werd deze door een rukwind vermoedelijke opengeslagen en is de vrouw naar beneden gevallen. Er zat geen reling op het platte dak. De vrouw kwam men haar hoofd op de grond terecht. Een buurman ziet op een gegeven moment de deur van het platte dak openstaan en wil zijn buurvrouw gaan waarschuwen en vindt zijn buurvrouw. De vrouw is dan reeds overleden.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdag tussen 07.40 en 15.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Zuidvliet. Via verbreking van een lichtkoepel kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden en cheques weggenomen. De bewoner, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Drachten: mishandeling
Donderdag omstreeks 20.30 uur vond op de Noorderbuurt een vechtpartij plaats tussen twee meisjes. Een 16-jarige inwoonster van Drachten werd geslagen en geschopt door een 13-jarige inwoonster van Drachten. De oudste werd verschillende keren geslagen en toen zij op de grond lag, kreeg zij verschillende schoppen tegen haar hoofd. Het meisje raakte bewusteloos en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Zij kon na behandeling weer naar huis. De jongste werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 18.50 uur vond op de splitsing Uithof Leidijk een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto. De fietser, een 10-jarige inwoner van Drachten, verleende komende vanaf de Uithof geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Drachten en die vanaf de Leidijk deze splitsing naderde. De fietser werd geschept en raakte gewond. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Makkum: zoekactie
Donderdag omstreeks 19.30 uur waren een vader en zoon, 46 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Witmarsum, met een open bootje met buitenboordmotor bij Makkum het IJsselmeer opgegaan om van de golven te genieten. Toen zij rond 22.00 uur nog niet terug waren, werd alarm geslagen en kwam de zoekactie opgang. Door de kustwacht IJmuiden werden vijf reddingsboten ( 2 x Harlingen, 2 x Enkhuizen en 1 x Hindeloopen) en twee heli ingezet. De zoekactie werd door de kustwacht gecoördineerd. Door de brandweer Makkum werd op het strand een zoekactie op touw gezet. Om 00.40 uur werd het omgeslagen bootje aangetroffen ter hoogte van de Makkumer Noordwaard. Kort daarna werden de beide mannen op een eilandje door de heli ontdekt. Ze zijn door de heli opgepikt. De mannen hadden zeker een uur in het water gelegen en zich vastgehouden aan de omgeslagen boot, voordat zij het eilandje konden bereiken. De mannen werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het MCL-Zuid.

Sint Jacobiparochie: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.05 uur werd op de Gijsbert van Swietenstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.15 uur werd op de Koornbeursweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 315 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Surhuisterveen: inbraak supermarkt
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een supermarkt aan De Kolk. Met een stoeptegel werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de supermarkt werden sigaretten weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...