Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhandelingen CAO Tandtechniek snel opgeschort

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Onderhandelingen CAO Tandtechniek snel opgeschort

FNV Bondgenoten heeft het CAO-overleg over de tandtechniekbranche opgeschort. Uit het eerste CAO-overleg bleek al snel, dat de werkgevers slechts 2,5 % loonsverhoging willen geven, terwijl de bond 4 % eist. Bestuurder Nicole Boonstra: 'Het lijkt me niet zinvol om op dit moment verder te praten, omdat er zo'n gapend gat zit tussen wat wij willen en de werkgevers bieden Juist in deze branche is een inhaalslag nodig, wat betreft salariering. De lonen in de tandtechniekbranche blijven achter bij de gemiddelde loonontwikkeling, daar hebben we zelf onderzoek naar gedaan. Daarnaast gaat het redelijk goed in de branche, dus is er geen reden om met zo'n laag loonbod te komen.'
FNV Bondgenoten wil pas weer praten op het moment dat de werkgevers met een beter loonbod komt. De werkgevers zullen zich hier nu op beraden.

De 3500 werknemers die onder de CAO Tandtechniek vallen hebben in 1995/1996, toen het economisch niet zo goed ging in hun sector, vrijwillig loon ingeleverd om zo werkgelegenheid te redden. 'Nu het goed gaat is het ook terecht dat ze mee willen profiteren,' aldus Boonstra.

Naast de 4 % loonsverhoging wil FNV Bondgenoten onder andere ook een eindejaarsuitkering van 5 %, een betere overwerkvergoeding en twee dagen extra verlof bij een begrafenis/crematie.

Meer informatie :
Nicole Boonstra, bestuurder FNV Bondgenoten

06 - 22392566
Nathalie Koopman, persvoorlichter

030 - 2738389

18 mei 01 10:37

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie