Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Isabel Bakker-Schraven wint Etten-Leur Kunstprijs 2001

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Isabel Bakker-Schraven wint Kunstprijs 2001

Grote belangstelling voor expositie van kunstwerken

Op 12 en 13 mei jongstleden was de raadzaal van het Etten-Leurse gemeentehuis omgetoverd tot een expositieruimte. Ruim 80 kunstwerken vormden samen de tentoonstelling voor de Gemeentelijke Kunstprijs 2001. Verspreid over twee dagen hebben zo'n driehonderd mensen de expositie bezocht. Uit de geselecteerde schilderijen, tekeningen en aquarellen heeft de vakjury als winnaar gekozen: het olieverfschilderij "Genetisch gemanipuleerde organismen" van Isabel Bakker-Schraven. De jury bestond dit jaar uit Jaqueline Groeneweg-de Leeuw en de beeldend kunstenaars Leon Arninkhof en Jos Harzing.

Uit het juryrapport:
"Het werk "Genetisch gemanipuleerde organismen" van Isabel Bakker-Schraven straalt een grote zeggingskracht uit, vooral door de balans die de maakster gevonden heeft tussen een klassieke en meer hedendaagse wijze van werken.
Een bijzondere vermelding van de jury gaat naar Lenie Kerstens voor haar aquarel "Voila". Een goede typering en een opvallende aquareltechniek, waar een goed evenwicht ontstaat tussen vlekken en penseeltoetsen", aldus de jury.
De aanmoedigingsprijs voor scholieren is dit jaar gegaan naar Sabrina Leidelmeyer met het werk "Tweeluik: water" uitgevoerd in gemengde techniek. Sabrina is een leerlinge van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur.

Publieksprijs

Ook de bezoekers van de tentoonstelling hebben kunnen aangeven welk werk zij het meest waarderen. De meeste stemmen zijn uitgebracht op het hierboven reeds genoemde werk "Voila" van Lenie Kerstens. Dit is beloond met de publieksprijs. Alle prijzen zijn uitgereikt door wethouder Ben van der Heyden van Cultuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie