Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: gewonde bij botsing in Veendam

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 18-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 18 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: gewonde bij botsing personenautos
Een 20-jarige inwoonster van Onstwedde is donderdagavond gewond geraakt toen ze tijdens het keren met haar auto op de J. G. Pinksterstraat in Veendam in de flank werd aangereden door een andere automobilist, een 19-jarige inwoner van Wildervank. De vrouw keerde plotseling vanuit stilstand en had kennelijk niet in de gaten dat de andere automobilist naderde. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere had niets. De beide autos raakten totaal vernield en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Julianalaan met de Prins Bernhardlaan in Veendam raakte donderdagavond een 66-jarige inzittende uit Winschoten gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis De auto waarin ze zat werd bestuurd door haar 68-jarige echtgenoot. Deze reed, komende uit de richting Bendikstraat, vanaf de Prins Bernhardlaan de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de van links over de voorrangsweg rijdende andere automobilist, een 56-jarige inwoner van Hoogezand. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Grootegast: jongen gewond op kermis
Een jongen uit Grootegast, die meehielp bij de zweefmolen op de kermis in Grootegast is donderdagavond gewond geraakt. Het is niet geheel duidelijk hoe het ongeval is gebeurd. Vermoedelijk is hij tijdens het draaien door een bakje geraakt waardoor hij als het ware werd weggeslingerd. Hij had een hoofdwond maar was goed aanspreekbaar. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is ingelicht.

Feerwerd: auto uit koers; bestuurder geen rijbewijs Een 22-jarige automobilist uit Ulrum is donderdagmiddag op de weg langs het Aduarderdiep bij Feerwerd met een bestelauto uit koers geraakt en op de zijkant in de berm tot stilstand gekomen. De man die geen rijbewijs had kon het voertuig niet onder controle houden, waardoor deze begon te slingeren. Omdat hij in de berm raakte en het stuur omgooide sloeg het voertuig om. Hij raakte verder niet gewond. De auto was flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Aduard: fiets en bromfiets botsen
Een fietser (12) uit Zuidhorn en een bromfietsster (43) uit Den Ham zijn donderdagmiddag op het fietspad langs de Friesestraatweg bij Aduard met elkaar in botsing gekomen, waarbij beiden gewond raakten. De bromfietsster kwam daarbij in de sloot terecht. Beiden zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft de fietser niet voldoende rechts gehouden waardoor ze met elkaar in botsing kwamen.

Aduard: bekeuring voor weigeren blaastest
Een 49-jarige inwoner van Oldehove is donderdag omstreeks middernacht bekeurd voor het weigeren van een blaastest in verband met zijn alcoholgebruik. De politie trof de man in zijn auto op de Burgemeester Seinenstraat in Aduard. Omdat de APK verlopen was, werd de man nader gecontroleerd. Daarbij bleek dat hij vermoedelijk alcohol had gedronken. De politie maakt tevens proces-verbaal omdat de auto niet APK gekeurd was.

Marum: auto tegen lichtmast; bestuurder gewond
Een 46-jarige inwoonster van Burum is donderdagmorgen met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij met haar auto op de Noorderweg in Marum tegen een lantaarnpaal was gebotst Zij lette vermoedelijk niet goed op waardoor ze in de berm raakte. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Snelheidscontroles
Op de Hooilandseweg in Roodeschool zijn donderdagmiddag 642 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 62 te hard. De hoogst genoteerde reed 86 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Provincialeweg bij Wehe den Hoorn zijn donderdagmiddag 351 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. De politie constateerde 11 overtredingen. De hoogst genoteerde reed 105 km/u. In Heiligerlee werd donderdagmiddag met de lasergun gecontroleerd. Op een weggedeelte van de Provincialeweg waar maximaal 60 km/u mocht worden gereden werden 11 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. In Westerlee werden even later 8 automobilisten bekeurd op de Emergoweg waar maximaal 80 km/u mocht worden gereden. De hoogste score was hier 123 km/u.

Groningen: jongen met rugletsel naar ziekenhuis Een 12-jarige jongen botste donderdagochtend op de Madame Curiestraat met zijn fiets tegen de auto van een 36-jarige Groningse. De jongen verleende geen voorrang aan de automobiliste. Hij moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: winkeldief opgesloten
Een 27-jarige man uit Groningen werd donderdagochtend in een supermarkt aan de Claremaheerd door het personeel overmeesterd en overgedragen aan de politie. De man had vaseline weggenomen en werd daarbij aangesproken door het personeel. Aan het bureau bleek de verdachte nog meer straf tegoed te hebben. Hij is ingesloten en wordt voorgeleid voor de officier van justitie.

Groningen: lastige klant
Een 33-jarige man uit Groningen is donderdagochtend in de Haddingestraat aangehouden nadat de man ruiten had ingegooid bij een bemiddelingskantoor. De man eiste geld van het bedrijf dat hij nog tegoed zou hebben. Nadat de politie hem gesommeerd had te vertrekken zou de man het perceel verlaten. Toen de agenten net waren vertrokken werden ze opnieuw teruggeroepen. De man bleek met stenen naar het perceel te gooien. Hierbij sneuvelden enkele ruiten. De verdachte is ingesloten.

Groningen: bekende fietsendief ingesloten
De politie heeft een 43-jarige zwerver uit de stad donderdagavond in de Poelestraat opgepakt en ingesloten. De man had weer eens een fiets weggenomen. Toen agenten hem daarop aanspraken bedreigde hij hen met de dood. Op last van de officier van justitie is de man ingesloten en wordt hij voorgeleid.

Groningen: alcohol
Afgelopen donderdagavond en nacht moesten weer meerdere automobilisten een blaastest ondergaan. Hierbij werd op de Paterswoldseweg een 35-jarige stadjer betrapt op een overschrijding van het promillage met bijna 2 promille. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Ook een 51-jarige stadjer mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten, nadat hij op de Nieuwe Ebbingestraat was gecontroleerd. Hij bleek 1.8 promille in zijn bloed te hebben. In de Driemolendrift kreeg een 32-jarige Groninger een bekeuring voor 1.4 promille.

Groningen: man draait door
De politie moest donderdagmiddag naar een woning aan de West Indischekade. Een 46-jarige stadjer ging door het lint en vernielde de gehele huisraad. Hij dreigde meubels door het raam op straat te gooien. Nadat de man aan het bureau was gekalmeerd en door een arts was geobserveerd mocht hij weer vertrekken. Buiten het bureau gekomen gooide hij direct met een straattegel een ruit van het politiebureau in. Het gevolg was dat de man vervolgens werd ingesloten in een politiecel voor verder psychiatrisch onderzoek.

Groningen: man bedreig buschauffeur
De politie moest donderdagavond op het Stationsplein een 25-jarige man uit Leeuwarden uit een Arrivabus halen. De verdachte bleek in de bus een chauffeur te hebben bedreigd. Toen de agenten de bus betraden probeerde de verdachte te vluchten. Hij kon worden overmeesterd en bleek in het bezit van een mes. De man werd ingesloten. Niet bekend is waarom de man de chauffeur bedreigde.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie