Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: gewonde bij botsing in Veendam

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 18-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 18 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Veendam: gewonde bij botsing personenautos
Een 20-jarige inwoonster van Onstwedde is donderdagavond gewond geraakt toen ze tijdens het keren met haar auto op de J. G. Pinksterstraat in Veendam in de flank werd aangereden door een andere automobilist, een 19-jarige inwoner van Wildervank. De vrouw keerde plotseling vanuit stilstand en had kennelijk niet in de gaten dat de andere automobilist naderde. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere had niets. De beide autos raakten totaal vernield en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Julianalaan met de Prins Bernhardlaan in Veendam raakte donderdagavond een 66-jarige inzittende uit Winschoten gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis De auto waarin ze zat werd bestuurd door haar 68-jarige echtgenoot. Deze reed, komende uit de richting Bendikstraat, vanaf de Prins Bernhardlaan de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de van links over de voorrangsweg rijdende andere automobilist, een 56-jarige inwoner van Hoogezand. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Grootegast: jongen gewond op kermis
Een jongen uit Grootegast, die meehielp bij de zweefmolen op de kermis in Grootegast is donderdagavond gewond geraakt. Het is niet geheel duidelijk hoe het ongeval is gebeurd. Vermoedelijk is hij tijdens het draaien door een bakje geraakt waardoor hij als het ware werd weggeslingerd. Hij had een hoofdwond maar was goed aanspreekbaar. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is ingelicht.

Feerwerd: auto uit koers; bestuurder geen rijbewijs Een 22-jarige automobilist uit Ulrum is donderdagmiddag op de weg langs het Aduarderdiep bij Feerwerd met een bestelauto uit koers geraakt en op de zijkant in de berm tot stilstand gekomen. De man die geen rijbewijs had kon het voertuig niet onder controle houden, waardoor deze begon te slingeren. Omdat hij in de berm raakte en het stuur omgooide sloeg het voertuig om. Hij raakte verder niet gewond. De auto was flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Aduard: fiets en bromfiets botsen
Een fietser (12) uit Zuidhorn en een bromfietsster (43) uit Den Ham zijn donderdagmiddag op het fietspad langs de Friesestraatweg bij Aduard met elkaar in botsing gekomen, waarbij beiden gewond raakten. De bromfietsster kwam daarbij in de sloot terecht. Beiden zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft de fietser niet voldoende rechts gehouden waardoor ze met elkaar in botsing kwamen.

Aduard: bekeuring voor weigeren blaastest
Een 49-jarige inwoner van Oldehove is donderdag omstreeks middernacht bekeurd voor het weigeren van een blaastest in verband met zijn alcoholgebruik. De politie trof de man in zijn auto op de Burgemeester Seinenstraat in Aduard. Omdat de APK verlopen was, werd de man nader gecontroleerd. Daarbij bleek dat hij vermoedelijk alcohol had gedronken. De politie maakt tevens proces-verbaal omdat de auto niet APK gekeurd was.

Marum: auto tegen lichtmast; bestuurder gewond
Een 46-jarige inwoonster van Burum is donderdagmorgen met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij met haar auto op de Noorderweg in Marum tegen een lantaarnpaal was gebotst Zij lette vermoedelijk niet goed op waardoor ze in de berm raakte. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Snelheidscontroles
Op de Hooilandseweg in Roodeschool zijn donderdagmiddag 642 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 62 te hard. De hoogst genoteerde reed 86 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Provincialeweg bij Wehe den Hoorn zijn donderdagmiddag 351 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. De politie constateerde 11 overtredingen. De hoogst genoteerde reed 105 km/u. In Heiligerlee werd donderdagmiddag met de lasergun gecontroleerd. Op een weggedeelte van de Provincialeweg waar maximaal 60 km/u mocht worden gereden werden 11 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u. In Westerlee werden even later 8 automobilisten bekeurd op de Emergoweg waar maximaal 80 km/u mocht worden gereden. De hoogste score was hier 123 km/u.

Groningen: jongen met rugletsel naar ziekenhuis Een 12-jarige jongen botste donderdagochtend op de Madame Curiestraat met zijn fiets tegen de auto van een 36-jarige Groningse. De jongen verleende geen voorrang aan de automobiliste. Hij moest met rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: winkeldief opgesloten
Een 27-jarige man uit Groningen werd donderdagochtend in een supermarkt aan de Claremaheerd door het personeel overmeesterd en overgedragen aan de politie. De man had vaseline weggenomen en werd daarbij aangesproken door het personeel. Aan het bureau bleek de verdachte nog meer straf tegoed te hebben. Hij is ingesloten en wordt voorgeleid voor de officier van justitie.

Groningen: lastige klant
Een 33-jarige man uit Groningen is donderdagochtend in de Haddingestraat aangehouden nadat de man ruiten had ingegooid bij een bemiddelingskantoor. De man eiste geld van het bedrijf dat hij nog tegoed zou hebben. Nadat de politie hem gesommeerd had te vertrekken zou de man het perceel verlaten. Toen de agenten net waren vertrokken werden ze opnieuw teruggeroepen. De man bleek met stenen naar het perceel te gooien. Hierbij sneuvelden enkele ruiten. De verdachte is ingesloten.

Groningen: bekende fietsendief ingesloten
De politie heeft een 43-jarige zwerver uit de stad donderdagavond in de Poelestraat opgepakt en ingesloten. De man had weer eens een fiets weggenomen. Toen agenten hem daarop aanspraken bedreigde hij hen met de dood. Op last van de officier van justitie is de man ingesloten en wordt hij voorgeleid.

Groningen: alcohol
Afgelopen donderdagavond en nacht moesten weer meerdere automobilisten een blaastest ondergaan. Hierbij werd op de Paterswoldseweg een 35-jarige stadjer betrapt op een overschrijding van het promillage met bijna 2 promille. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Ook een 51-jarige stadjer mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten, nadat hij op de Nieuwe Ebbingestraat was gecontroleerd. Hij bleek 1.8 promille in zijn bloed te hebben. In de Driemolendrift kreeg een 32-jarige Groninger een bekeuring voor 1.4 promille.

Groningen: man draait door
De politie moest donderdagmiddag naar een woning aan de West Indischekade. Een 46-jarige stadjer ging door het lint en vernielde de gehele huisraad. Hij dreigde meubels door het raam op straat te gooien. Nadat de man aan het bureau was gekalmeerd en door een arts was geobserveerd mocht hij weer vertrekken. Buiten het bureau gekomen gooide hij direct met een straattegel een ruit van het politiebureau in. Het gevolg was dat de man vervolgens werd ingesloten in een politiecel voor verder psychiatrisch onderzoek.

Groningen: man bedreig buschauffeur
De politie moest donderdagavond op het Stationsplein een 25-jarige man uit Leeuwarden uit een Arrivabus halen. De verdachte bleek in de bus een chauffeur te hebben bedreigd. Toen de agenten de bus betraden probeerde de verdachte te vluchten. Hij kon worden overmeesterd en bleek in het bezit van een mes. De man werd ingesloten. Niet bekend is waarom de man de chauffeur bedreigde.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...