Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad: brand in zwembad de Kwakel

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.15 uur
Brand in Zwembad

UTRECHT Donderdagmiddag ontstond er brand in een kleedruimte bij een zwembad aan Paranadreef.

Omstreeks tien voor vijf kregen Brandweer en Politie een melding dat er rook uit de kleedruimte op bovenverdieping kwam. Ter plaatse had de brandweer de brand snel onder controle. De technische Recherche werd ter plaatse geroepen omdat niet kon worden uitgesloten of er sprake was van brandstichting.

De schade bleef beperkt tot rook, roet en water. Het zwembadgedeelte kon gewoon open blijven. Niemand raakte gewond. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof

UTRECHT Een 53-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag op de Adriaen van Ostadelaan berooft van haar geld.

Rond kwart voor vier stond de vrouw in een bank aan de Adriaen van Ostadelaan. Nadat zij geld had opgenomen voor haar vakantie verliet zij de bank. Buiten stapte de Utrechtse in haar auto.

Nog voor de vrouw kon wegrijden werd haar rechterportier opengetrokken en griste een onbekende man haar tas met geld weg. De man rende naar een gereedstaande scooter waarop een mededader stond te wachten. De twee reden met hoge snelheid weg in de richting van de Rembrandtkade.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Toezichthouders voorkomen grote brand

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen twee toezichthouders grote zwarte rookwolken boven een school aan de Afrikalaan uitkomen. Ter plaatse bleek dat er een glijbaan naast de toegangsdeur van de school in de brand was gestoken.

De Toezichthouders bedachten zich geen moment en haalde de brandslangen uit de school om zo de brand te blussen. Inmiddels was de brand al overgeslagen naar het dak van de school. Ondanks de zware rook zagen de toezichthouders toch te voorkomen dat de school verder vlamvatten.

De gealarmeerde brandweer heeft de bluswerkzaamheden overgenomen. Kort hierop was de brand geblust. De brandweer prees de toezichthouders voor hun inzet en het voorkomen van een grote brand.

Rijden onder invloed

UTRECHT Via het cameratoezicht werd donderdagnacht gezien dat een man al wankelend zijn autobus in stapte die geparkeerd stond aan de Mariaplaats.

De agenten vertrouwden het niet en gaven via de meldkamer opdracht de bus te volgen. Omstreeks half twee trof de politie de bus aan op het Moreelsepark. De motor draaide nog en de lichten stonden aan. De chauffeur was niet in zijn bus. Op het moment dat de agenten de bus binnen wilde gaan, kwam er een 30-jarige man uit Utrecht aanlopen. Hij verklaarde de chauffeur te zijn. De man moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,6 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een rijverbod van een uur, een boete van 410,= en een vermanend gesprek over de zijn onverantwoorde gedrag werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie