Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Binnensticht: vechtpartij in De Bilt

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Vechtpartij en vernieling

DE BILT Een 18-jarige inwoner uit Bilthoven is op de Looijdijk in de nacht van donderdag op vrijdag in gevecht geraakt met een 21-jarige man uit De Bilt. Beide mannen bleken op straat een woordenwisseling gekregen te hebben waarna er een vechtpartij ontstond. Bij de vechtpartij raakten beide mannen gewond.

Tevens werd door de 18-jarige man een voordeurruit van een woning in de straat vernield. De man is hierop aangehouden voor vernieling. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de vechtpartij.

Tasjesroof

ZEIST Een 16-jarige jongen uit Zeist is donderdagavond rond acht uur op de Van der Merschlaan beroofd van zijn discman en mobiele telefoon. De jongen liep over genoemde straat toen hij ineens werd klemgereden door twee jongens op een bromscooter.

Onder bedreiging van een mes moest hij zijn spullen afgeven. Vervolgens gingen de daders er vandoor in de richting van de Schaerwijdelaan.

Vernieling

ZEIST Vrijdagochtend rond half vier hebben een aantal mannen de ruiten van een horecagelegenheid aan de Laan van Vollenhove ingegooid. Daarna vluchtten de daders.

De gewaarschuwde politie zette de achtervolging in en kon op de Chopinlaan een 20-jarige man uit Zeist aanhouden. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na blokkeren fietspad

ODIJK Een 16-jarige jongen uit Odijk is woensdagmiddag aangehouden nadat hij het fietspad blokkeerde. Twee politieagenten in burger fietsten rond kwart voor vijf s middags over de Zeisterweg toen de jongen samen met drie vrienden en vriendinnen op het fietspad op de kruising Singel-Zeisterweg stond te praten.

Hiermee blokkeerden ze het gehele fietspad. Na twee keer netjes vragen en fietsbellen gaf de jongen aan niet van plan te zijn aan de kant te gaan en hervatte zijn gesprek met zijn vrienden. Hierop werd hij gesommeerd aan de kant te gaan. Dat weigerde hij waarna een van de agenten de jongen aan de kant probeerde te krijgen. Hierop begon de jongen te schelden en nam hij een vechthouding aan.

Daarop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie