Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres Vereniging van Zuidhollandse Gemeenten in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

15-5-2001

Congres Vereniging van Zuidhollandse Gemeenten in Maassluis

Op vrijdag 18 mei 2001 vindt in de burgerzaal van het stadhuis van Maassluis de jaarvergadering en het Congres van de Vereniging van Zuidhollandse Gemeenten plaats. Het thema van het congres is "De Digitale Gemeente" (E-Government).
Tijdens het congres wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen van de digitale gemeente op Europees niveau en de komende ontwikkelingen en mogelijkheden in Nederland. Daarnaast zal worden stil gestaan bij de praktische consequenties van de digitale gemeente voor bestuurders.

Tijdens het congres, dat in de ochtenduren plaatsvindt, zijn er drie sprekers. Als eerste spreekt de heer Doug Holmes. Hij is specialist op het gebied van E-Government en werkt bij Microsoft. De tweede spreker is de heer drs. Peter C.J. van der Wel, directeur van het Electronic-Highway Platform Nederland. Als laatste spreekt de gemeentesecretaris van Maassluis, de heer mr. Arjan J.T. Korthout.

Na de lunch aan boord van de salonboot De Friesland, hebben de deelnemers de gelegenheid deel te nemen aan een excursieprogramma dat wordt georganiseerd in samenwerking met de (deel) gemeenten Hoek van Holland, Maasland en Maassluis.
Er kan een keuze worden gemaakt uit een historische wandeling door de Binnenstad van Maassluis een bezoek aan het transportcentrum Coldenhove en Rainbow Growers Group met aansluitend een bezoek aan het historisch museum De Schilpen en een bezoek aan het EXPO-INFO paviljoen in Hoek van Holland.

De Vereniging van Zuidhollandse Gemeenten bestaat sinds november 1921. Een aantal Zuid Hollandse gemeentebestuurders nam toen het initiatief tot de oprichting van een vereniging van gemeenten op provinciale schaal. De landelijke Vereniging van Nederlandse Gemeenten bestond toen al. De officiële oprichting vond plaats op 26 juni 1923. De vereniging behartigt de belangen van de leden: de 95 Zuid-Hollandse gemeenten. Centraal in het verenigingsjaar staat de jaarvergadering, annex congres. Elk jaar wordt dit door een andere gemeente of regio georganiseerd. Dit jaar wordt het congres georganiseerd door de gemeente Maassluis in samenwerking met de gemeente Maasland en de deelgemeeente Hoek van Holland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie