Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EHBO schenkt CliniClowns eervolle prijs

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CLINICLOWNS NEDERLAND

EHBO schenkt CliniClowns eervolle prijs

Persbericht

Nieuwegein, 18 mei 2001.

EHBO schenkt CliniClowns eervolle prijs

De koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken schenkt de jaarlijkse gouden Dr. C.B. Tilanus Jr. medaille aan CliniClowns Nederland. Joop Daalmeijer, voorzitter van CliniClowns Nederland en directeur Tom Doude van Troostwijk nemen deze hoogste onderscheiding die de EHBO vereniging kent vanavond tijdens de jaarvergadering in ontvangst uit handen van voorzitter van KNV EHBO Wim Westendorp. CliniClown Bes zal hen daar op clowneske wijze in bij staan. De uitreiking vindt plaats om 17.00 uur in hotel Gilze-Rijen in Gilze-Rijen. CliniClowns ontvangt de onderscheiding wegens haar bijzondere verdiensten van landelijke betekenis op het gebied van hulpverlening in Nederland. Joop Daalmeijer noemt de prijs buitengewoon eervol.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO is een organisatie met ruim 560 plaatselijke afdelingen waarin 60.000 vrijwilligers actief zijn. Al bijna 110 jaar is deze organisatie actief. Plaatselijk is het opleiden en behouden van het eenheidsdiploma EHBO is één van de activiteiten naast de vaak veelvuldige inzet op evenementen. Voorbereid zijn op elk ongeval, groot of klein, is de doelstelling die door veel mensen ondersteund en onderschreven wordt.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO is de grootste partner in de Federatie Nederlandse EHBO en heeft sterke banden met Het Oranje Kruis, het Nederlandse Rode Kruis en allerhande andere organisaties op het gebied van EHBO maar ook daarbuiten.

CliniClowns Nederland biedt zieke kinderen gezonde afleiding en plezier. CliniClowns maakt een stormachtige groei door. Begin 1999 bezochten CliniClowns kinderen in negen ziekenhuizen, eind van dat jaar gebeurde dat al in negentien instellingen. Inmiddels is dat aantal verder gegroeid tot 62. CliniClowns hebben een medische of pedagogische achtergrond zodat zij in staat zijn om in te spelen op de specifieke situatie, behoefte en belevingswereld van kinderen in moeilijke situaties. Het zijn professionele krachten met meerjarige clownservaring.----

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie