Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Over Betuwe: Rijden onder invloed

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe

Vrijdag, 18 mei 2001
Twee personen aangehouden wegens rijden onder invloed

Elst:
Donderdagavond omstreeks 22.15 uur meldde een autobestuurder in Elst dat hij achter een personenauto reed waarvan de bestuurder vermoedelijk stomdronken was. De bestuurder had met zijn auto de gehele rijbaan en soms de berm nodig en botste ook vol op een trottoirband. Toen hij op de voor het tegemoetkomende verkeer bestemde rijbaan terecht kwam moest een tegenligger uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De getuige bleef de bestuurder volgen en praatte de politie erbij. Juist voor aankomst van de politie reed de bestuurder een erf op. De politie trof de 45-jarige man in stomdronken toestand in zijn woning aan. Hij was inmiddels gevallen en had licht letsel aan het hoofd. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij niet in staat was een blaastest af te leggen, heeft een arts een bloedproef afgenomen. Na een nacht ontnuchteren, kon de man op vrijdagmorgen worden verhoord. Daarna werd hij in vrijheid gesteld. De man bleek geen onbekende van de politie en justitie. Hij werd nu voor de vierde keer in twee jaar gepakt voor het rijden onder invloed. Tevens was een maand geleden zijn rijbewijs al ingevorderd.

Gendt:
Omstreeks 01.30 uur viel op de Dijkstraat te Gendt een auto op door de hoeveelheid onjuiste verlichting. De gecontroleerde 64-jarige automobilist, een inwoner van Gendt, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en de blaastest wees uit, dat de man ruim drie de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Na verhoor werd de man heengezonden, voorzien van een rijverbod van negen uren en zonder rijbewijs. Dat werd ingevorderd en naar justitie gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie