Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Oplichtingen opgehelderd

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 18-05-2001 Persbericht district Heerlen
Persbericht

Heerlen 13.26 uur

Brunssum; reeks oplichtingen opgelost
De politie van de BE Brunssum-Onderbanken heeft onlangs de 28 jarige Brunssummer aangehouden die verdacht werd van meerdere oplichtingpraktijken. Nadat hij in februari van dit jaar verbaliseerd was ter zake oplichting van een viertal kasteleins, gepleegd in Brunssum en Onderbanken, waarbij in totaal 6 vaten bier buit waren buit gemaakt, kwam hij andermaal in aanraking met de politie. Begin april huurde betrokkene een Volkswagen Polo bij een autobedrijf in Heerlen. Deze auto met een dagwaarde van ruim Fl.24000,- verkocht hij vervolgens door aan een in Belgie verblijvende buitenlander. Vervolgens deed hij valse aangifte van diefstal van deze auto. Op dit ogenblik wordt naar de buitenlander door de Belgische justitie een onderzoek ingesteld. De auto is tot op heden niet teruggevonden. Tenslotte werd korte tijd later bekend, dat de aangehouden Brunssummer nog 6 eetgelegenheden in Brunssum en Onderbanken had opgelicht. Hierbij waren door hem nog enkele vaten bier en meerdere flessen cognac buitgemaakt. Voorts heeft hij tijdens de Paasdagen nog een levensmiddelenwinkel in Brunssum en een groothandel in Heerlen opgelicht. Hierbij werd door hem in totaal Fl.2100,- aan levensmiddelen buitgemaakt. Ook wist hij twee inwoonsters uit Brunssum-Noord te bewegen hem een geldbedrag van Fl.275,- te overhandigen, waarna hij de dames "voordelige" sigaretten zou leveren. De levering heeft tot op heden niet plaats gevonden. De totale schade welke de actieve oplichter tot op heden heeft veroorzaakt, bedraagt ca. Fl.30.000,-
De man zal zich spoedig voor de rechter moeten verantwoorden.

Heerlen; auto in brand gestoken
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.30 uur een auto inbrand gestoken, die geparkeerd stond op de Willem Barentszweg. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen.
De eigenaresse van het voertuig werd wakker van een knal. Toen zij naar buiten keek zag zij dat haar auto in brand stond. Vermoedelijk is de brand gesticht aan twee wielen van de auto. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Heerlen; benzinetankstation overvallen
Donderdagmorgen omstreeks 06.20 uur heeft een onbekende man eenoverval gepleegd op het benzinetankstation aan de Imstenraderweg. De overvaller ging er met een gering geldbedrag vandoor, nadat hij de medewerkster, een 32-jarige inwoonster uit Puth, met geweld had gedreigd. Dankzij een oplettende getuige is de politie op het spoor van de overvaller.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie