Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zonevreemde uitlatingen Vlaamse premier vergroten verwarring

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V F R A C T I E
V L A A M S P A R L E M E N T

Brussel, 18 mei 2001

Zonevreemde uitlatingen van Minister-president Dewael vergroten de verwarring.Het voorstel van de Minister-president Dewael om alle zonevreemde woningen te regulariseren leidt tot nog grotere verwarring. Gisteren bereikten de meerderheidsfracties een akkoord, op basis van een ontwerp van Minister Van Mechelen om via een voorstel van decreet onder andere alle onderhoudswerken aan een zonevreemde woning toe te staan. Dewael vergroot de verwarring door de term regularisatie te gebruiken. Terwijl het juist de bedoeling van het nieuw Decreet was en blijft om voor de zonevreemde woningen via gebiedsgerichte bestemmingen en voorschriften op maat oplossingen te geven. Deze boodschap komt op het moment dat de informatiecampagne vanuit de Overheid eindelijk op gang komt, met als grote insteek 'Gebiedsgericht beleid voor zonevreemde woningen" . Juist in deze materie is het belangrijk niet allerlei denkpistes te lanceren maar bevolking en gemeenten duidelijk te informeren over wat besloten is en de overeenkomstige uitvoering.
Bovendien lijkt de oplossing van Dewael niet in overeenstemming met het Regeerakkoord en niet met de geest van het Nieuw Decreet op de Ruimtelijke Ordening waar afgestapt wordt van globale oplossingen vanuit Brussel maar eerder geopteerd wordt voor maatwerk naargelang het gebied. Volgens de Minister-president moeten dus zelfs de verkrotte woningen in overstromingsgebieden blijven overstroomd kunnen worden. Eens te meer negeert de Minister president de parlementaire commissie, net zoals bij de heffing op leegstand van woningen, en zijn eigen Minister die op hetzelfde moment in de commissie ruimtelijke ordening pleitte voor oplossingen op maat.

Isabel Vertriest,
Vlaams volksvertegenwoordiger Agalev


Meer informatie:
Agalev fractie, Vlaams Parlement, 1011 Brussel
Tel. 02-552 13 84 Fax 02-552 16 33
e-mail: (vl.parlm@agalev.be)
www.agalev.be/code/nl/page.cfm?id_page=852

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie