Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noordwijk ontvangt opnieuw keurmerk voor schoon strand

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

NOORDWIJK ONTVANGT OPNIEUW DE BLAUWE VLAG, HET KEURMERK VOOR SCHOON STRAND

Noordwijk is een van de negen Nederlandse kustgemeenten aan wie voor 2001 de Europese Blauwe Vlag voor stranden is toegekend. Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevr. J.M. de Vries, reikte de vlaggen uit op vrijdag 18 mei 2001 in Scharrendijke (gemeente Schouwen-Duiveland).

De Blauwe Vlag wordt toegekend aan kustgemeenten die voldoen aan een aantal specifieke criteria. Aan de hand van strenge eisen, zoals een schoon en schoongehouden strand, uitstekende zwemwaterkwaliteit, goede sanitaire en afvalvoorzieningen, de aanwezigheid van EHBO-, politie- en reddingsposten en het voeren van natuur- en milieu-activiteiten kent de FEEE (Foundation for Environmental Education in Europe), in Nederland vertegenwoordigd door de FEEE Netherlands/ANWB, de Blauwe Vlag toe. De controle op de criteria vindt jaarlijks tijdens het seizoen plaats; voor een Blauwe Vlag wordt een strand tweemaal gecontroleerd. Alle kustgemeenten die de Blauwe Vlag hebben ontvangen, worden opgenomen in de reisbrochures van internationale touroperators.

De afgelopen jaren zijn de meningen van het publiek over het Noordwijkse strand gepeild door middel van strandenquêtes. De punten die naar voren zijn gekomen uit deze enquêtes worden toegepast op het nieuwe seizoen. Zo wordt het aantal openbare douches op de stranden voor de boulevards dit jaar van vier uitgebreid tot veertien.

Noordwijk 18 mei 2001

AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie