Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVV beantwoordt schriftelijke vragen zeer slecht

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

VVV beantwoordt schriftelijke vragen zeer slecht

Consumentenbond onderzoekt verzamelbank van toeristische informatie

Veel VVV's adviseren niet concreet over hotels en uitstapjes. Advies op maat geven maar enkelen. Veelal bleef de service beperkt tot het verzenden van brochures en acceptgirokaarten. De meeste kans op een persoonlijk advies is de vraag per e-mail stellen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond naar beantwoording van schriftelijke vragen. De resultaten staan gepubliceerd in de nieuwste uitgave van Reisgids op reis met de Consumentenbond.

Uit het onderzoek bleek dat slechts 12 van de 50 VVV's antwoordden op een concrete schriftelijke vraag. 7 kantoren reageerden nooit. Verwacht niet te veel van een VVV is de conclusie. Teveel VVV's negeren specifieke vragen. Slechts 6 VVV's sturen gerichte informatie. De anderen stuurden nietszeggende kopieën van accommodatielijsten of stapels brochures. De gidsen geven geen antwoord op de gestelde vragen. De meeste kans op een concrete tip is nog om de vraag per e-mail voor te leggen. Al blijkt er meer risico dat een VVV niet reageert dan wanneer de vraag per post wordt gesteld.

De beste manier is om een VVV voor een concreet advies zo rechtstreeks mogelijk te benaderen. Via telefoon, e-mail of een persoonlijk bezoek. Brochures ophalen bij de plaatselijke VVV scheelt aanzienlijk in de portokosten.

De Consumentenbond is van mening dat VVV's op grond van hun kennis betere adviezen op maat moeten geven. De verwachting dat VVV's een kennisbank zijn voor toeristen wordt nu niet nagekomen. naar boven Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie