Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep vervoerders aan stakers: stop acties ECT in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zoetermeer, 18 mei 2001

Aan de redactie economie

Oproep vervoerders aan stakers: stop acties bij ECT in Rotterdam

De Alliantie Zeecontainervervoerders, het Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en de Vereniging Rotterdamse Cargadoors (VRC) hebben vandaag de stakers bij de ECT Delta- en Home-terminal in Rotterdam opgeroepen hun acties te beëindigen en geen, zoals door FNV Bondgenoten aangekondigd, 'guerrilla-acties' te gaan voeren. De organisaties hebben hierover een fax gestuurd aan de vakbonden.

De leden van drie vervoersorganisaties * transportbedrijven, binnenvaart containeroperators en cargadoors * zijn geen partij in het arbeidsconflict, maar worden door de acties zowel financieel als emotioneel onevenredig zwaar getroffen. Ze vrezen dat zij voor langere tijd in hun werkzaamheden worden belemmerd en maken zich ernstige zorgen over de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven op langere termijn.

De Alliantie Zeecontainervervoerders behartigt de belangen van bijna zeshonderd transportbedrijven die actief zijn in het containervervoer over de weg. De Alliantie is een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland en de VZV, de Vereniging van Zeecontainervervoerders. Het Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart (CBRB), Groep Container Operators, behartigt de belangen van het overgrote deel van de binnenvaart containeroperators. De Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) behartigt de belangen van alle Rotterdamse cargadoors - en rederijkantoren.

Brief aan FNV en CNV is op aanvraag beschikbaar.
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Transport en Logistiek Nederland, woordvoerder Clarisse Buma, 079-3636115, 06-51806340. CBRB, J. Th. Helmer, genomineerd voorzitter Groep Container Operators 010-4115900 VRC, Menno Duin, managing director, 010 - 4020397

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie