Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schutte voorgedragen benoeming tot lid kiesraad

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht Ministerraad
18 mei 2001

SCHUTTE VOORGEDRAGEN VOOR BENOEMING TOT LID KIESRAAD

De ministerraad heeft er op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mee ingestemd om de heer G.J. Schutte voor te dragen voor benoeming tot lid van de Kiesraad. De benoeming gaat in op 1 juni 2001.

De heer Schutte is van 1981 tot februari 2001 lid geweest van de Tweede Kamer der Staten- Generaal voor het GPV. In die hoedanigheid is hij als woordvoerder binnenlandse zaken betrokken geweest bij de totstandkoming van de huidige Kieswet en bij vele debatten over kiesrechtzaken. De Kiesraad is het adviescollege dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over uitvoeringstechnische zaken met betrekking tot de verkiezingen of het kiesrecht. Ook treedt de Kiesraad op als centraal stembureau bij de verkiezingen van de leden van de Eerste en de Tweede Kamer en het Europees Parlement.

RVD, 18.05.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie