Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinetsstandpunt in eindrapport over uitkeringen getoetst

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht Ministerraad
18 mei 2001

KABINETSSTANDPUNT EINDRAPPORTAGE "SPECIFIEKE UITKERINGEN

GETOETST"

De ministerraad heeft op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met een kabinetsstandpunt over de eindrapportage `Specifieke uitkeringen getoetst".

Een commissie heeft een groot aantal specifieke uitkeringen van departementen aan gemeenten en provincies doorgelicht. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het toenmalige kabinet in 1997. Het primaire doel van de toetsing was de mogelijkheid te bezien om de bestuurslasten van de specifieke uitkeringen te verminderen.

De commissie heeft een vijftigtal specifieke uitkeringen doorgelicht en daarbij ongeveer zestig aanbevelingen gedaan. Naast de aanbevelingen per specifieke uitkering bevat het rapport ook meer algemene aanbevelingen over de inrichting van de specifieke uitkeringen. Zo is er de aanbeveling om de inrichting van de specifieke uitkeringen af te stemmen op de wijze van verantwoording over het beleid in het voorgaande jaar tijdens de jaarlijkse "Verantwoordingsdag". Als de doelstellingen, de beoogde maatschappelijke effecten en de daarbij passende output een meer centrale rol krijgen bij de inrichting en uitvoering van de specifieke uitkeringen, dan kan dat dit proces ondersteunen.

Het kabinet is het eens met de bevindingen van de commissie en zal bevorderen dat deze worden opgevolgd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal het rapport op korte termijn toezenden aan de Tweede Kamer.

RVD, 18.05.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie