Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bredase ijsbaan bereikt hoogste punt

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

18-05-2001

Bredase ijsbaan bereikt hoogste punt
Vrijdag 18 mei 2001 heeft wethouder M.P. Heerkens (Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Welzijn) op 15 meter hoogte de vlag in het hoogste punt van de Bredase kunstijsbaan aan de Terheijdenseweg geplaatst. Dit brengt de opening voor het publiek, die in november wordt verwacht, weer een stap dichterbij.
Recreatieschaatsers en wedstrijdrijders kunnen in de toekomst in Breda van 1 oktober tot 1 april de ijzers onderbinden om te schaatsen op een ijsoppervlak van 7.000 m².
De overkapping van de ijsbaan van 15.000 m² zorgt ervoor dat er ook bij slecht weer kan worden geschaatst.

De 400 meter overdekte kunstijsbaan is behalve voor recreatieschaatsers ook geschikt voor officiële schaatswedstrijden. Op het middenterrein van de ijsbaan komt een krabbelbaan. Het entreegebouw van de ijsbaan ligt in de nabijheid van het Racketcentrum. In het entreegebouw komen verschillende voorzieningen, zoals kleedruimten voor recreanten en wedstrijdrijders, een kantine met aparte vergaderruimte en een winkel met schaatsaccessoires. Op dit gebouw komt ter hoogte van de finishlijn een juryruimte. Aan de overkant komt de technische ruimte met daarin de machinekamer en de garage voor de ijsmachines.
Om dit alles te realiseren zijn onder andere 3.000 m3 beton, 8 kilometer vloerverwarmingslangen en 17 km koelleidingen nodig. Als de ijsmeester klaar is met de ijsvloer, beschikt Breda over 210.000 liter ijs, met een laagdikte van ongeveer 3 cm.

In december 2000 begon de aannemer, Vaessen Algemeen Bouwbedrijf bv, met de bouw van de ijsbaan. In januari van dit jaar werd de laatste van de 1200 heipalen geslagen. Met de bouw van het hoofdgebouw en de technische ruimte is inmiddels een begin gemaakt. De contouren van de ijsbaan worden steeds zichtbaarder nu de staalconstructie van de overkapping verrijst.

Breda, 18 mei 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie