Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister van Zuid Afrika vraagt hulp

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SOUTH AFRICAN TOURISM

Minister van Zuid Afrika vraagt hulp

Minister en Ambassadrice starten uniek internationaal project om toerisme naar Zuid Afrika te bevorderen
MINISTER ZUID AFRIKA VRAAGT ANDEREN OM TE HELPEN MEER VAKANTIEGANGERS

TE KRIJGEN

EEFDE, 18 MEI 2001 . De Minister voor Toerisme en Milieu in Zuid Afrika, Valli Moosa, ontvangt deze zaterdag in Huis de Voorst in Eefde uit handen van Priscilla Jana, de nieuwe Ambassadrice in ons land de eerste Nederlandse erepenning van de .Circle of Sunshine.. De Circle of Sunshine is een voor de toeristenindustrie uniek nieuw en internationaal initiatief om het toerisme naar Zuid Afrika te bevorderen.

Het toerisme wordt een steeds belangrijker wordende economische factor in Zuid Afrika. De door deze branche gegenereerde fondsen bevorderen niet alleen het succes van sterk lokaal gerichte ontwikkelingsinitiatieven maar stimuleren ook de verdere ontwikkeling van de lokale economie. Het is om deze reden dat het initiatief is genomen om een internationale vriendenkring te ontwikkelen van mensen die dit land een warm hart toedragen. Aan hen wordt gevraagd hun eigen verhalen over Zuid Afrika aan anderen te vertellen, met als doel dat meer mensen hun vakantie in Zuid Afrika gaan doorbrengen.

Valli Moosa, Minister voor Toerisme en Milieu van Zuid Afrika, over de start van de Circle of Sunshine in Nederland: .Mensen realiseren zich vaak niet dat toerisme in een land, en dan vooral voor de lokale bevolking, een enorme stimulans betekent voor een land dat de moeizame strijd voert om de positie en het toekomstperspectief voor iedere Zuid Afrikaan te verbeteren. Alleen al het signaal dat mensen ervoor kiezen hun vakantie in ons land doorbrengen is een signaal van hoop. Maar zo mogelijk nog belangrijker is het feit dat iedere Gulden of Rand die een toerist spendeert direct en indirect bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en vooral voor de lokale bevolking betekent dat veel. Koopt een toerist een prachtige kralenarmband of een beeldje, dan zorgt hij of zij er indirect voor dat de verkoper en z.n familie weer een klein stapje richting een beter toekomstperspectief. Daarom vind ik de Circle of Sunshine van groot belang. Hoe groter deze kring van vrienden van Zuid Afrika wordt, hoe krachtiger het signaal naar onze eigen bevolking is dat ze in hun strijd voor wat iedereen in Europa heel gewoon vindt .een positief toekomstperspectief- niet alleen staat. En hoe vaker deze vriendenkring weer aan hun familie, kennissen en relaties met enthousiasme vertellen dat een vakantie in Zuid Afrika een onvergetelijke ervaring is, hoe meer mensen ons land zullen bezoeken. Daarmee is de vicieuze cirkel rond. Want dit impliceert weer dat onze bevolking daar op grotere schaal van kan profiteren!.

Priscilla Jana, Ambassadrice van Zuid Afrika in Nederland: .Het verheugt mij te mogen constateren dat zo veel Nederlanders mijn Zuid Afrika een warm hart toedragen. En het is fantastisch te mogen constateren dat ook steeds meer Nederlanders ontdekken dat Zuid Afrika als vakantieland een ongeëvenaard boeiende diversiteit aan culturen, natuur en activiteiten te bieden heeft. Die groeiende belangstelling voor Zuid Afrika als vakantieland vanuit Nederland en daarbuiten is in Zuid Afrika zelf niet ongemerkt gebleven. Er is en wordt veel geïnvesteerd in infrastructuur en wat vakantiegangers wensen en verwachten. Met respect voor mens en land zijn en worden de faciliteiten voor backpackers, luxegenieters, sportievelingen en rustzoekers ontwikkeld en verbeterd. En ook het reizen door ons immense land is sterk vereenvoudigd. Zuid Afrika is daarmee in recordtijd een world class destination geworden. Een bestemming waar iedere vakantieganger telkens weer wordt overrompeld door de verrassingen die het land in petto heeft. Ik steun daarom van harte de Circle of Sunshine. Want zoals Minister Moosa al heeft gesteld, het draagt meer bij aan de verdere ontwikkeling van Zuid Afrika dan iedereen denkt. En laten we eerlijk zijn: Zuid Afrika heeft ook nog eens meer te bieden dan iedereen zo op het eerste gezicht zou denken!.

Anneli Bronkhorst, General Manager van South African Tourism in Amsterdam: .Het is geweldig dat Valli Moosa voor dit initiatief naar Nederland is gekomen. Niet alleen omdat daarmee de Circle of Sunshine een extra impuls krijgt, maar vooral ook omdat het onderstreept dat toerisme voor ons land van essentieel belang is. Vanuit Nederland heeft Zuid Afrika overigens niet te klagen over belangstelling; vorig jaar groeide het aantal toeristen naar ons land met meer dan 6%. Dat had meer kunnen zijn, ware het niet dat de sterke groei blijkbaar niet is voorzien door de luchtvaartmaatschappijen. Teveel reizigers naar Zuid Afrika moeten, als zij op korte termijn willen vliegen, constateren dat de rechtstreekse vluchten naar ons land .vol. zijn. Het enige dat er dan op zit is een vlucht met een tussenstop nemen en dat is natuurlijk geen optimale situatie. Er zijn op dit moment simpelweg te weinig stoelen beschikbaar vanaf Schiphol naar de vliegvelden in Zuid Afrika. Wij hopen en verwachten dat dit in de nabije toekomst zal veranderen. Want de belangstelling voor Zuid Afrika als vakantieland zal alleen nog maar toenemen. De mogelijkheden om in Zuid Afrika een perfecte en onvergetelijke vakantie door te brengen zijn bijna oneindig. Het land blijft verrassen, wat je ook zoekt. Daarom nodig ik iedereen uit zelf de roef op de som te nemen en naar Zuid Afrika te komen. Het zal gegarandeerd iedere verwachting overtreffen!.

De Circle of Sunshine wordt tevens in andere Europese landen zoals Duitsland, Engeland en Frankrijk gelanceerd en zal zich daarmee ontwikkelen tot een internationaal netwerk.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie