Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Drugszaak

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 18-05-2001 Mediaberichten 18 mei 16.45 uur

Weert drugszaak

WEERT Door de Koninlijke Marechaussee is in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De man is overgedragen aan de politie. In zijn portemonnee vond de politie een zakje met 0,5 gram cocaine en in zijn auto nog eens 8 van dergelijke zakjes. Samen met een autoradio die mogelijk gestolen is. De man is ingesloten, de auto in beslaggenomen en het onderzoek wordt voortgezet.

Politie Limburg-Noord informeert haar burgers met publiekskrant Jaarverslag 2000 gepresenteerd

VENLO Bij de presentatie van het jaarverslag 2000 van de politieregio Limburg-Noord op vrijdag 18 mei is voor de eerste keer een populaire versie in de vorm van een publiekskrant aangeboden aan het Regionaal College. De balans 2000 is bedoeld om de burgers te informeren over de activiteiten en prestaties van de politie in de regio Limburg-Noord over het afgelopen jaar.

De publiekskrant telt in totaal 12 paginas waarin de vier resultaatgebieden veiligheid, leefbaarheid, maatschappelijke integriteit en kwaliteit van dienstverlening zijn uitgewerkt. Deze resultaatgebieden bepalen in sterke mate het alledaagse politiewerk. De paginas zijn gelardeerd met fotos, artikelen over politiewerk, mediaberichten en statistische gegevens. Ook worden de burgers geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de organisatie. Eveneens staat het aanbod van politiewerk en gegevens over de organisatie op een drietal paginas in cijfers en grafieken uitgedrukt. De publiekskrant verschijnt voor het eerst met een oplage van 20.000 stuks.

De verspreiding van de kranten vindt plaats via de politiebureaus, bibliotheken en gemeentehuizen in de regio. Daarnaast zullen de gebiedsmentoren een groot gedeelte van de verdeling onder de burgers op zich nemen. Zij zullen bij bijzondere manifestaties zoals weekmarkten, braderieën, beurzen maar ook binnen de wijk- en buurtcentra exemplaren verspreiden.

Positieve resultaten

De politie Limburg-Noord heeft in 2000 positieve resultaten gerealiseerd. Met name op het gebied van de zware criminaliteit heeft het korps drie maal zoveel verdachten (77) aangehouden als beoogd (25). Op het terrein van de zware criminaliteit zijn de beoogde resultaten geboekt als het gaat om mensenhandel, kinderporno en ontnemingen. Positieve resultaten gelden ook voor twee van de vier themas op het gebied van geweld op straat. Voor straatroven en zedenmisdrijven zijn de resultaten als verwacht. Er zijn 221 aangiften gedaan van zedenzaken (1999: 236) en 169 aangiften van straatroof (1999: 160). De trendmatige toename van de laatste jaren lijkt daarmee tot staan gebracht. Op de regionale themas: woninginbraak, diefstal van motorvoertuigen, drugsoverlast, overlast uitgaansgelegenheden en slachtofferzorg, zijn de resultaten goed tot zeer goed te noemen. Er zijn 249 minder woninginbraken in 2000 (1614) dan in 1999 (1863). Er zijn ook 151 minder motorvoertuigen gestolen in 2000 (1678 tegen 1829 in 1999). Minder goed zijn de resultaten als het gaat om vernielingen, illegaliteit van vreemdelingen en de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de politie.

Verkeer

De politie Limburg Noord heeft ook op het gebied van de verkeersveiligheid haar doelstellingen gerealiseerd. Ze heeft meer controles gehouden en meer bekeuringen uitgedeeld dan vooraf was beoogd. Meer dan 100.000 bekeuringen werden in 2000 uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. Ook zijn er in 2000 veel meer bekeuringen uitgedeeld voor gebruik van gordel en helm (8170 bekeuringen) voor roodlichtovertredeingen (3702 bekeuringen). Dat deze inspanningen meer dan nodig blijven, is af te leiden uit het grote aantal verkeersongevallen in de regio Limburg-Noord (8.642 ongevallen), hoewel dat er zon 800 minder zijn dan in 1999.

Beheer

Ten aanzien van de meeste beheersthemas is er sprake van een positieve ontwikkeling. Zo komt de gebiedsgebonden politiezorg steeds beter uit de verf, is er meer en betere aandacht voor slachtoffers, en is de organisatie en kwaliteit van de recherchefunctie verbeterd. Zorgelijk is de ontwikkeling bij de vrijwillige politie. Het aantal vrijwilligers neemt af (nu 106), terwijl een toename richting 150 vrijwilligers was beoogd.

Blerick autodief aangehouden

BLERICK Bij controle van een 19-jarige automobilist uit Venlo, bleek de politie dat de man de auto gestolen had. Op de Drie Decembersingel hield de politie de man staande omdat hij met een lekke band reed. De bestuurder verklaarde de auto eergister bij het station te hebben gestolen. De verdachte is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten en de auto is in beslaggenomen om te onderzoeken of er nog andere criminaliteit mee is gepleegd.

Regio verschillende snelheidscontroles

REGIO Bij diverse snelheidscontrole in Noord en Midden Limburg heeft de politie donderdag en vrijdag weer tientallen bekeuringen uitgeschreven:

Op de Rijksweg in Mook zijn dondermiddag 37 automobilisten bekeurd die harder reden dan 50 km/u. De hoogste snelheid van de 267 voorbijgangers was daar 79 km/u. En op de Groesbeekseweg zijn 8 bekeuringen uitgeschreven. Van de 120 passanten was daar de hoogste snelheid 118 km/u en daar mag 80 km/u worden gereden.

In Molenhoek zijn op de Ringbaan 31 automobilisten bekeurd. Daar controleerde de politie 139 automobilisten waarvan de hoogste snelheid 71 km/u was. Ook daar is 50 km/u toegestaan.

22 bekeuringen schreef de politie uit op de Zwarteweg in Milsbeek. Daar reden 131 automobilisten het controlepunt voorbij. De hoogste snelheid was 74 km/u waar ook 50 km/u de limiet is.

Vrijdag is er gecontroleerd op het Nijken in Roggel. Waar 30 km/u mag worden gereden is de hoogste snelheid vastgesteld op 92 km/u! Van de 213 voorbijgangers reden er 53 te hard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie