Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindrapportage 'Specifieke uitkeringen getoetst'

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Kabinetsstandpunt eindrapportage "Specifieke uitkeringen getoetst"


Een persbericht bij het onderwerp Financiële verhoudingen 18 mei 2001

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een voorstel van minister K.G. de Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een kabinetsstandpunt over de eindrapportage Specifieke uitkeringen getoetst". Een speciale commissie heeft een groot aantal specifieke uitkeringen van departementen aan gemeenten en provincies doorgelicht. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het toenmalige kabinet in 1997. Het primaire doel van de toetsing was de mogelijkheid te bekijken om de bestuurslasten van de specifieke uitkeringen te verminderen.
De commissie heeft een 50-tal specifieke uitkeringen doorgelicht en daarbij ongeveer 60 aanbevelingen gedaan. Naast de aanbevelingen per specifieke uitkering bevat het rapport ook meer algemene aanbevelingen over de inrichting van de specifieke uitkeringen. Zo is er de aanbeveling om de inrichting van de specifieke uitkeringen af te stemmen op de wijze van verantwoording over het beleid in het voorgaande jaar, tijdens de jaarlijkse "Verantwoordingsdag" . Als de doelstellingen, de beoogde maatschappelijke effecten en de daarbij passende output een meer centrale rol krijgen bij de inrichting en uitvoering van de specifieke uitkeringen, dan kan dat dit proces ondersteunen. Het kabinet is het eens met de bevindingen van de commissie en zal bevorderen dat deze worden opgevolgd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal het rapport op korte termijn toezenden aan de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie