Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Benoeming oud-Kamerlid Schutte als lid Kiesraad

Datum nieuwsfeit: 18-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Oud-Kamerlid Schutte benoemt als lid Kiesraad


Een persbericht bij het onderwerp Kiesraad
18 mei 2001

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de voordracht van minister K.G. de Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de benoeming van de heer G.J. Schutte tot lid van de Kiesraad per 1 juni aanstaande. De heer Schutte is van 1981 tot februari 2001 lid geweest van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor het GPV. In die hoedanigheid is hij als woordvoerder binnenlandse zaken betrokken geweest bij de totstandkoming van de huidige Kieswet en bij vele debatten over kiesrechtzaken.
De Kiesraad is het adviescollege dat de regering en de Staten-Generaal adviseert over uitvoeringstechnische zaken met betrekking tot de verkiezingen of het kiesrecht. Ook treedt de Kiesraad op als centraal stembureau bij de verkiezingen van de leden van de Eerste en de Tweede Kamer en het Europees Parlement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie