Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Afvaldag 2001

Datum nieuwsfeit: 19-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Uitgesteld ivm MKZ crisis


PERSBERICHT

Afvalverwijdering* magie of mensenwerk?

Ontdek 't op de Nationale Afvaldag 19 mei 2001!

Op zaterdag 19 mei 2001 vindt de Nationale Afvaldag plaats, een initiatief van de Vereniging van Afvalverwerkers (VVAV). Onder het motto "Afvalverwijdering* magie of mensenwerk?" stellen meer dan tachtig afvalbedrijven hun installaties open voor het publiek. Naar verwachting komen vele duizenden bezoekers met eigen ogen bekijken hoe de branche afval inzamelt en omtovert tot nuttige producten.

Magie?
Iedere Nederlander kent het wonder: het afval dat je 's morgens aan de straat zet, is 's avonds als vanzelf verdwenen. Mensen denken dat ze van hun afval niets meer terug zien. Magie? Of mensenwerk? Onherkenbaar komt ons afval bij ons terug in nieuwe glazen potten of flessen, in drukwerk, als elektriciteit of in de vorm van compost voor de tuin.

Mensenwerk
Iedereen die nu wel eens precies wil weten wat er met zijn of haar afval gebeurt, krijgt op 19 mei 2001 de kans. Op de Nationale Afvaldag zetten meer dan tachtig afvalbedrijven hun poorten open voor iedereen die het magische mensenwerk in de afvalbranche eens van dichtbij wil bekijken. Dagelijks zijn meer dan dertigduizend professionals in de weer met het inzamelen en verwerken van ons afval. De Nederlandse afvalbranche sorteert en bewerkt jaarlijks meer dan 53 miljoen ton afval. Daarbij wordt de modernste technologie ingezet. Het doel is ons afval milieuverantwoord te verwerken en er zoveel mogelijk nuttige producten uit te halen.

Over de Nationale Afvaldag
De Nationale Afvaldag is een initiatief van de Vereniging van Afvalverwerkers. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Nederlandse Afvalondernemingen en de Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement (NVRD). Het evenement vond in 1998 voor het eerst plaats en trok toen 80.000 bezoekers. De deelnemende bedrijven zijn verspreid over heel Nederland.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie