Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 19-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 19-05-2001 Persbericht 19 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen aangehouden voor diefstal vrachtautoladingen

Vrijdag 18 mei zijn door de Afdeling Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost in samenwerking met de Politie Limburg Noord drie Eindhovenaren aangehouden. De drie, 35, 29 en 21 jaar oud worden verdacht van een aantal inbraken in bedrijven en diefstal van vrachtwagens met lading. De drie pleegden die diefstallen in Nederland en België. De buit van de dieven bestond hoofdzakelijk uit autobanden en computers. De waarde van de gestolen goederen omvat ongeveer 2 miljoen gulden. De inbraken bij bedrijven werden hoofdzakelijk in de regio Eindhoven uitgevoerd. De vrachtautos met hun lading werden veelal in het westen van het land gestolen. Tijdens de aanhouding van een van hen, in het stadsdeel Tongelre vonden de agenten een hennepkwekerij met ruim 170 planten, die klaar waren om geoogst te worden. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is vrijdagavond om 21.15 uur een 50-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies op het politiebureau 0.55 promille hetgeen hem een boete van f. 410,- opleverde. Een 44-jarige Eindhovenaar die, zaterdagmorgen om 2.00 op de Stratumsedijk werd gecontroleerd op alcoholgebruik en 0,6 promille blies kreeg eveneens een boet van f. 410,- Zaterdagmorgen rond 0.40 uur is op de Boschdijk een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,3 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 1.00 uur werd een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies 1,6 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Op de Orionstraat werd vrijdagavond om 21.40 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man weigerde echter mee te werken aan de blaastesten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagmorgen om 2.50 uur is in de Garonnelaan een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden, omdat hij onder invloed achter stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,56 promille. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op de Kronehoefstraat is zaterdagmorgen om 3.50 uur een 23-jarig Helmonder aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man blies op het politiebureau 1,10 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In de Anton Coolenlaan is zaterdagmorgen om 4.15 uur een 24-jarige man uit Valkenswaard aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Hij blies 1,15 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Eindhoven: Man beroofd van f. 25,- Vrijdagavond kort na 21.00 uur is op de Boschdijk een 21-jarige man beroofd van f. 25,-. Hij fietste op de ventweg waar hij werd klem gereden door twee fietsers. De twee bedreigden het slachtoffer met messen en eisten zijn geld. Het slachtoffer gaf hen f. 25,- maar omdat de dieven niet geloofden dat dat alles was wat de man bij zich had controleerden ze zijn portemonnee. Toen ze zich overtuigd hadden dat het slachtoffer niet meer bij zich had zijn ze vertrokken richting een nabij gelegen park.

Eindhoven: Drugs
Zaterdagmorgen rond 4.20 uur is op het Begijnenhof een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten betrapten hem toen hij aan het dealen was. Hij ging er vandaar maar werd toch nog in zijn kraag gegrepen. In zijn broekzakken had hij 10 cachets met vermoedelijk cocaïne. De drugs zijn in beslaggenomen en de jongen is ingesloten.

Helmond: Vrouw lastig gevallen
Zaterdagmorgen om 1.45 uur is in de B van der Helststraat een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor een 66-jarige vrouw bij haar keel gegrepen en was haar woning binnengedrongen. Het slachtoffer kwam samen met een vriendin thuis en toen ze uit haar brommobiel stapte werd ze door de man belaagd en bij haar keel gegrepen. Hij drong haar woning binnen maar kon door de echtgenoot van de vrouw naar buiten gewerkt worden. De politie hield kort daarop de man aan. Hij bleek flink onder invloed van cocaïne. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man bedreigt buren en agenten
Zaterdagmorgen rond 2.50 uur heeft de politie in de Maaslaan in Helmond en 35-jarige Helmonder aangehouden. De politie had eerder op de avond een hond bij de woning in beslaggenomen, omdat die hond, na verschillende waarschuwingen aan de eigenaar, steeds overlast veroorzaakte. Bij thuiskomst ging de verdachte naar zijn buren, schopte daar tegen de deur en bedreigde hen. Toen de politie kwam bedreigde hij de agenten met een stofzuigerbuis. De man werd ondanks zijn verzet aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Langstraat in Deurne zijn zaterdagmorgen om 06.35 uur twee Helmonders gewond geraakt. Een 74-jarige Helmonder, die met zijn auto uit de richting Helmond kwam, zag op de ventweg zijn vrouw lopen en keerde daarop zijn auto. Een 49-jarige vrouw die met haar auto achter hem reed week uit naar links en raakte de andere auto in de flank. De 74-jarige Helmonder is met diverse fracturen en inwendige bloedingen naar het St Anna ziekenhuis gebracht en de vrouw is met inwendig letsel en diverse fracturen naar het Elisabeth ziekenhuis in Venray gebracht.

Gemert: Auto brandt uit
Vrijdagavond rond 23.45 uur is op de Daalhorst in Gemert een auto volledig uitgebrand. Een passant zag de brandende auto staan en waarschuwde brandweer en politie. De auto brandde volledig uit. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Gemert: Brandstichting
In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden brand gesticht bij een woning aan de Kromweg in Gemert. In de brievenbus was een lap stof en papier gestopt en in brand gestoken. Toen de bewoner vanmorgen opstond ontdekte hij dat de hal van zijn woning vol rook en roet zat. De deur liep brandschade op. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Onder invloed
OP de Oirschotseweg in Best is zaterdagmorgen rond 1.00 uur een 22-jarige man uit Oirschot aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 1,2 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Veldhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.40 uur is op de Zandoerleseweg een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man weigerde aan de politieonderzoeken mee te werken. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Gestolen wielen
Zaterdagmorgen rond 2.30 uur is door de politie op de Dreef in Veldhoven een 18-jarige inwoner van s Gravenhage aangehouden. Agenten zagen de man met een brommertje met aanhangwagen rijden. In het aanhangwagentje vervoerde hij twee autovelgen met daarop de banden. De autowielen waren gestolen bij een bedrijf aan de Dorpstraat in Veldhoven. De man, die onder voorwaarden van justitie op vrije voeten was, is weer op het politiebureau ingesloten.

Bergeijk: Inbraak winkel
Zaterdagmorgen rond 3.15 uur is ingebroken in een winkel aan het Hof in Bergeijk. De voordeur van de winkel werd opengebroken. De inbrekers vonden echter niets van hun gading en vertrokken zonder buit.

Asten: Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 5.15 uur is in Asten in de Kluisstraat een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man was onder invloed van alcohol met een auto een tuin van een woning ingereden. De bestuurder was niet alleen onder invloed van alcohol maar hij had geen rijbewijs en het kenteken van de auto was geschorst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...