Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijf Hermus houdt open dag voor Venrayse bevolking

Datum nieuwsfeit: 19-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Open huis bij Hermus bv

Sinds augustus vorig jaar is het Venrayse bedrijf Hermus ondergebracht in een fraai nieuw bedrijfspand aan de Metaalweg op Smakterheide. Op zaterdag 19 mei wil het bedrijf zich presenteren aan de Venrayse bevolking middels een open dag. Daags ervoor vindt de officiële opening van het bedrijfspand plaats, door Dhr Houba (wethouder van de gemeente Venray) en Dhr C. Halkes van Te Strake.

Hermus is in die ruim 50 jaar uitgegroeid tot een onderneming met 90 medewerkers, die zorgen voor een omzet van 23 miljoen gulden, en is er klaar voor om Venray en omgeving te laten zien wat er achter die fraaie bedrijfsgevel gebeurt.

Behalve een nieuw bedrijfspand is Hermus sinds 1 januari van dit jaar ook van eigenaar veranderd. De Te Strake Groep uit Deurne heeft het bedrijf overgenomen van Van Geel. Hermus heeft daarbij haar zelfstandigheid en naam behouden. Omdat van Geel zich echter de laatste jaren meer ging toeleggen op de kabelgootindustrie paste Hermus niet meer binnen de groep en werd gezocht naar een juiste partner. Die werd gevonden in de Te Strake Groep. Te Strake levert complexe hoogwaardige machines en apparaten met als basis mechatronica en nauwkeurig positioneren. Ook de kennis van nauwkeurige constructies en plaatwerk is van strategische belang.

De geschiedenis gaat terug naar 1949 toen dhr.Hermus aan de Oude Oostrumseweg in Venray plaatwerk- en constructiebedrijf opstartte. Dat leidde tot o.a. de fabricage van brandkasten die onder eigen naam verkocht werden. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich steeds meer op precisie-plaatwerk en verhuisde in de jaren zeventig naar de Stationsweg. Dat mede omdat enkele grote bedrijven in de regio veel meer werk ging uitbesteden en de vraag naar precisie-plaatwerk groeide.

Inmiddels was Piet Hermus, zoon van de oprichter directeur. Hij verkocht het bedrijf in 1987 aan de Van Geel Groep. Er werd geïnvesteerd in kantoorfaciliteiten en machines. Uitgangspunt van Van Geel was een positie te verwerven binnen de toeleverindustrie. De productie van Hermus richtte zich op o.a. frams en bekledingsdelen voor hoogwaardige machines en apparaten zoals röntgenapparaten, trolleys t.b.v. ultra-soon-apparaten, copiers, printers, koffieapparaten etc. Daarbij staat naast kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid ook design hoog in het vaandel. Hermus heeft zich met haar producten een heel eigen positie weten te verwerven binnen de plaatverwerkingsindustrie.

Belangstellenden zijn op zaterdag 19 mei welkom tussen 10.00 en 15.00 uur. U kunt dan kennis nemen van onze huidige activiteiten in onze nieuwe huisvesting aan de Metaalweg nr.12.© TE STRAKE BV 2000, All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie