Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open huis Stichting Keizorg

Datum nieuwsfeit: 19-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Keizorg
Zoek soortgelijke berichten
Stichting Keizorg


PERSBERICHT

Open huis Stichting Keizorg op 19 mei 2001 voor iedereen die in de zorg wil werken. Zaterdag 19 mei houdt Stichting Keizorg "open huis" voor mensen die willen werken in de zorg in het verpleeghuis. Stichting Keizorg heeft een unieke werkwijze om op de wensen en mogelijkheden van de potentiële medewerker de werkplek en opleiding vorm te geven. Hierdoor kunnen ook mensen met weinig tot geen ervaring in de zorg een interessante baan vinden.

In het verpleeghuis, Verpleeghuiszorg De Lichtenberg, zijn ruim tien vacatures op somatische afdelingen. Hier wonen mensen met lichamelijke (somatische) ziekten en problemen. Medewerkers van de drie betrokken afdelingen staan zelf zaterdag klaar om nieuwe collega's te werven. Op elke afdeling is een informatiestand aanwezig, waar onder het genot van een hapje en een drankje gepraat kan worden. De specifieke situatie van elke afdeling wordt daarmee helder voor het voetlicht gebracht.

Verpleeghuiszorg De Lichtenberg heeft een aantal bijzondere typen van zorg. Zo zijn op Eikenhof tien plaatsen voor mensen die na een orthopedische operatie revalideren, om binnen twaalf maanden weer zelfstandig thuis te wonen. "De zorg op De Uitkijk, een subafdeling voor cliënten met de ziekte van Korsakov, is juist weer heel anders. Hier is het karakter van de zorg veel meer begeleidend", zo vertelt Anja van de Glind, zorgcoördinator. Daarnaast zijn er ook reguliere afdelingen waar mensen met somatische ziekten wonen.

Bijzonder is dat Verpleeghuiszorg De Lichtenberg niet alleen gediplomeerde verzorgenden of helpenden zoekt. Mensen kunnen een ook opleiding in de zorg volgen. "Ook herintreders of mensen zonder juiste (voor)opleiding zijn welkom. Bewust kijken we eerst of de kandidaat geschikt is om te werken in de zorg. Is dat het geval, dan zetten we een persoonlijk traject van begeleiding, scholing en inwerken op. Zo krijgt de medewerker een goede plaats in Verpleeghuiszorg De Lichtenberg. Daarbij kan passen dat de medewerker een opleiding volgt. Dat kan zijn voor zorgassistent, maar ook bijvoorbeeld voor verzorgende individuele gezondheidszorg. Als een kandidaat bijzondere wensen of omstandigheden heeft, dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee" vertelt Mieke Haverkort, opleidingcoördinator. De kosten voor de opleiding worden volledig door Stichting Keizorg betaald.

In de hal van het verpleeghuis is een algemene informatiestand. Hier wordt informatie gegeven over andere vacatures binnen Stichting Keizorg. Daarnaast is op de website van Stichting Keizorg steeds een actueel overzicht van vacatures te vinden.

Belangstellenden zijn 19 mei welkom tussen 14.00 en 16.30 uur in Verpleeghuiszorg De Lichtenberg, Utrechtseweg 293 te Amersfoort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie