Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple biedt complete productlijn van LCD flat-panel schermen

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Apple biedt als eerste fabrikant complete productlijn van LCD flat-panel beeldschermen

17-inch model completeert beeldschermlijn

Bunnik/Brussel, 20 mei, 2001 - Apple heeft vandaag aangekondigd dat het als eerste in de sector zal overstappen op een flat-panel beeldschermlijn die volledig uit LCD-schermen bestaat. De vandaag door Apple gepresenteerde nieuwe 17-inch Apple Studio Display, de middelste in de rij, is een digitaal LCD-scherm met een resolutie van 1280 x 1024 dat verkrijgbaar zal zijn voor de scherpe prijs van NLG 2499,- ex btw. Tegelijkertijd heeft Apple aangekondigd dat beide andere digitale LCD-beeldschermen in de productlijn in prijs zijn verlaagd. De bekroonde 22-inch Apple Cinema Display kost nu NLG 6499,- ex btw en de 15-inch Apple Studio Display kost nu nog slechts NLG 1499,- ex btw.

"Apple is het eerste bedrijf dat overstapt op een complete lijn van LCD flat-panel beeldschermen," aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Daarmee is de volledig digitale computeromgeving voor op het bureaublad nu eindelijk realiteit geworden. De digitale LCD-beeldschermen van deze productlijn zijn niet alleen aantrekkelijk geprijsd maar ook veel helderder en scherper dan de oude CRT-beeldschermen."

De flat-panel beeldschermen van Apple worden digitaal door de computer aangestuurd en leveren daardoor scherpere beelden dan de analoge schermen van de vorige flat-panel beeldschermgeneratie. Een volledig digitale interface produceert scherpe beelden zonder hinderlijke trillingen die, anders dan bij CRT-beeldschermen, niet door de gebruiker hoeven te worden bijgesteld. De active-matrix technologie van de beeldschermen staat garant voor uitzonderlijk heldere en contrastrijke beelden zonder enig verlies aan beeldkwaliteit.

Het nieuwe 17-inch Studio Display flat-panel beeldscherm heeft een resolutie van 1280 x 1024 pixels en geeft 16,7 miljoen kleuren weer. Het is daarmee ideaal voor professionals in de creatieve sector die op zoek zijn naar een ruimtebesparend én kwalitatief superieur alternatief voor het traditionele CRT-beeldscherm. De enorm grote kijkhoek van maximaal 160 graden zorgt ervoor dat de kleuren altijd natuurgetrouw blijven, zelfs wanneer onder een hoek naar het beeldscherm wordt gekeken.

De 17-inch Studio Display is mooi en functioneel tegelijk, en vormt daarmee een waardige aanvulling op de bestaande 15- en 22-inch beeldschermen. Het beeldscherm neemt weinig ruimte in op het bureau en heeft een laag energieverbruik. Bovendien kan het snel en gemakkelijk worden aangesloten dankzij de Apple Display Connector, een innovatief mechanisme waarbij het USB-signaal, het videosignaal en de stroom worden overgebracht via één kabel. Hiermee wordt het aantal kabels op het bureaublad tot een minimum beperkt. Tevens wordt het 17-inch flat-panel beeldscherm geleverd met een tweepoorts USB-hub voor een snelle en gemakkelijke aansluiting van randapparatuur.

De complete productlijn van flat-panel beeldschermen van Apple vormt de perfecte aanvulling op Apple's nieuwste bureaubladcomputers. De bekroonde professionele Power Mac G4-bureaucomputer is verkrijgbaar in configuraties met één processor van 733, 533 of 466 MHz, of met twee PowerPC G4-processors van 533 MHz met Velocity Engine. De Power Mac G4 wordt geleverd met een optische-schijfeenheid naar keuze en met gebruikersvriendelijke programma's voor het maken van audio-cd's, interactieve dvd-video's en desktop movies.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Het 17-inch (diagonaal) Apple Studio Display flat-panel beeldscherm is naar verwachting vanaf begin juni verkrijgbaar via de Apple Store op het Internet (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore), en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs van NLG 2499,- ex btw. De 15-inch (diagonaal) Apple Studio Display is verkrijgbaar voor een adviesprijs van NLG 1499,- ex btw, terwijl de 22-inch (diagonaal) Apple Cinema Display verkrijgbaar is voor een adviesprijs van NLG 6499,- ex btw.


* Voor de Nederlandse en Belgische prijzen verwijzen wij u naar de Apple Store op het Internet: www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumstore.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iBook, iMovie en Mac OS zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Steven Van den Eynde
MarCom & PR Manager Apple Belux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
1020 Brussels
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie