Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale opendeurdag West-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

<< Uit In West >> De provinciale opendeurdag Brugge, 12/4/2001
BELEEF EEN SUPERTOFFE ZONDAG
UIT IN WEST

Zondag 20 mei is het weer zover. Onder de titel Uit in West zet de Provincie West-Vlaanderen opnieuw zijn deuren open. Zoals elk jaar op de derde zondag van mei krijgen alle West-Vlamingen de kans om een aantal provinciale locaties te bezoeken. Tussen 10.00 u. en 14.00 u. kan je je komen inschrijven in de REO-veiling te Roeselare. Vandaaruit vertrekken uitgestippelde wandel-, fiets- en autozoektochten die je langs de opengestelde provinciale locaties brengen. Dit jaar concentreert alles zich in en rond Roeselare. Daar kun je immers een bezoekje brengen aan het provinciedomein Sterrebos, Het Provinciaal Centrum voor Land- en Tuinbouw in Beitem, het Provinciaal Educatief Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking en het Provinciaal Bezigheidshome De Waaiberg in Gits.
Wil je meedingen naar een van de prijzen uit onze prijzenpot ter waarde van 150.000 fr. ? Kom je dan tussen 10 en 14 u. inschrijven in de REO-veiling !

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
OP HET PROGRAMMA

· Provinciedomein Sterrebos
Sterrebosdreef 55 in Roeselare (Rumbeke)
Hier staan sport en spel centraal. In het kader van het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger slaan de provinciale jeugddienst en de West-Vlaamse jeugdbewegingen de handen in elkaar om (vooral) de jeugd een onvergetelijk middag te bezorgen.
Met een meespeelshow rond de rechten van het kind en kinderen met een handicap, een bezoek aan het kasteel Sterrebos en het spreekwoordelijk natje en droogje willen we ook de minder jonge bezoekers te bekoren. · Provinciaal Centrum voor Land- en Tuinbouw
Ieperseweg 87 in Roeselare (Rumbeke-Beitem)
Land- en tuinbouw en de meerwaarde die de provincie hieraan wil geven. Dat is het thema waar het hier om draait. Een bezoek aan het champignongebouw, kennismaken met de witloofteelt, leren hoe je een koe melkt, proeven van hoeveproducten zijn slechts een greep uit het aanbod van het centrum.
Ook hier wordt het vrijwilligerswerk in de kijker gezet. Wielewaal en de v.z.w. Natuurreservaten verzorgen een infostand rond de gierzwaluw en tonen hoe je een nestkastje moet maken. Het VOC Bulskampveld laat gerevalideerde vogels vrij en Global Action Plan verzorgt een infostand rond milieuzorg en voeding.

· Provinciaal Bezigheidshome De Waaiberg
Koolskampstraat 22D in Hooglede (Gits)
Dat de provincie ook ruime aandacht heeft voor de welzijnssector bewijst o.m. het Provinciaal Bezigheidshome De Waaiberg, een begeleidingscentrum voor volwassenen met een motorische (meervoudige) handicap.
Maak kennis met het dagelijkse leven in het centrum en breng een bezoek aan de hoofdateliers en test jouw behendigheid met een rolstoel!
Wil je de opgedane indrukken even laten bezinken? In de feesttent kun je bij een drankje en een hapje genieten van de klanken van het Brugs Dweilorkest en Spoorloos.
Voor zij die het liever sportief houden zijn er freestyle fietsen en een klimmuur.

· Provinciaal Educatief Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking Hugo Verrieststraat 22 in Roeselare
Door het ondersteunen van projecten als Kleur bekennen en het kinderwereldatelier wil de provincie jong en oud doen nadenken over ontwikkelingssamenwerking. Bovendien staat het centrum in voor de uitwerking van een eigen educatief pakket en ondersteunt het de werking van de niet-gouvernementele organisaties. Om 11 uur vindt een praatcafé plaats met staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans en gedeputeerde Dirk De fauw. Muzikale sfeerbrengers zijn Son del Sur en Tropicandes. Oxfam Wereldwinkel zorgt voor eerlijke drankjes en versnaperingen.

· REO-Veiling
Oostnieuwkerkesteenweg 101 in Roeselare
Als enige niet-provinciale locatie, is de REO-veiling het vertrek- en eindpunt van de wandel-, fiets- en autozoektocht. Vanaf 15.30 u. worden alle deelnemers verwacht in de Veilinghal om er kennis te maken met de werking van het provinciebestuur en met het Vrijwilligerswerk in West-Vlaanderen.

Voor meer info over Uit in West:
Provincie West-Vlaanderen
Dienst Pers en Communicatie
Provinciehuis Boeverbos
Koning Leopold III-laan 41
8200 Sint-Andries
Tel. 050 40 74 10

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie