Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speldag voor jonge Scouts in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Regio Scouting Eindhoven
Zoek soortgelijke berichten
Regio Scouting Eindhoven


--- persbericht ---

20 mei speldag voor jonge Scouts

Jonge Scouts laten zien dat ze durven

Op zaterdag 20 mei laten jonge Scouts uit regio Eindhoven zien dat ze niet bang zijn. Ze spelen dan met ongeveer 350 deelnemers een groot spel waarmee ze Indiana Jones helpen. De kinderen spelen die dag in de bossen bij Scouting Stratum.

Indiana Jones is op zoek naar Kloek-Kloek's. Deze bijzondere dieren worden met uitsterven bedreigt. Natuurlijk moeten deze dieren geholpen worden. Om Indiana Jones te helpen moeten de jonge Scouts op vele plaatsen opdrachten uitvoeren.

De kinderen die aan dit grote spel meedoen, zijn tussen de 7 en 11 jaar oud. Wekelijks beleven ze heel veel plezier aan Scouting. Bij deze vorm van vrijetijdsbesteding gaan plezier en leren hand in hand. Met veel plezier ontwikkelen de kinderen hun eigen mogelijkheden, leren ze zelfstandiger te worden. De leiding is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om die zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen.

Wie het spel van deze kinderen in goede banen weet te leiden, heeft een streepje voor. Scoutinggroepen zijn meestal op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. Niet iedereen is daar geschikt voor. Leidsters en leiders bij Scouting beschikken over een flink portie geduld. Ze investeren hun tijd in de vrijetijdsbeleving van de kinderen die aan hun zijn toevertrouwd. Scouting Nederland verzorgt cursussen aan vrijwilligers die leiding willen geven aan jeugdleden. Wie meer wil weten over leidinggeven bij Scouting, kan contact opnemen met een plaatselijke Scoutinggroep of kijken op internet www.dse.nl/scoutingeindhoven.

Scouting

Scouting is een educatieve jeugd- en jongerenorganisatie die kinderen wereldwijd kansen geeft zich te ontplooien. De activiteiten van Scouting doen een beroep op actieve deelname van jongeren waarbij samen-spelen en samen-werken met en voor anderen centraal staat. Sociale en organisatorische vaardigheden, leidinggeven, het nemen van verantwoordelijkheid, creativiteit, respect voor elkaar en de natuur maken onder meer deel uit van het Scoutingspel. Dit draagt bij aan het vergroten van zelfvertrouwen, weerbaarheid en zelfredzaamheid van jongeren. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van ons land met 125.000 leden. Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts. De Regio Scouting Eindhoven is het samenwerkings-verband tussen Scoutinggroepen uit Best, Eindhoven, Nuenen, Son en Breugel.Noot aan de redactie

Meer informatie over dit persbericht verstrekt Nic van Holstein, voorlichter van Regio Scouting Eindhoven, email (scout@dse.nl) of telefoon 06-28027464.
Er zijn rechtenvrije digitale publiciteitsfoto's beschikbaar.

Eindhoven, 17 mei 2000

Regio Scouting Eindhoven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie