Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Circle of Sunshine' wil toerisme naar Zd Afrika bevorderen

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 20 MEI 2001

"Circle of Sunshine" nu ook in Nederland

In februari 1990 ontstak Nelson Mandela een vlam die de hoop van de Zuid Afrikaanse bevolking symboliseerde op vrede en een zonnige toekomst. Een nieuwe toekomst onder een nieuw regime, na jaren van strijd.

Nu, in 2001, heeft Zuid Afrika zich van haar verleden ontdaan. Alle energie richt zich daarom nu op de verdere ontwikkeling van dit prachtige land in de hoorn van Afrika. En met succes. Die nieuwe hoop heeft, binnen en buiten Zuid Afrika, vorm gekregen in de Circle of Sunshine.

Warm hart

De Circle of Sunshine is een internationale kring van vrienden die Zuid Afrika en warm hart toedragen. De Circle of Sunshine is geïnitieerd om het toerisme naar Zuid Afrika (verder) te bevorderen. Toerisme is een steeds belangrijker wordende factor in de Zuid Afrikaanse economie. En vooral belangrijk omdat gebleken is dat toerisme juist ook lokale initiatieven mogelijk maakt op plaatsen waar dat het meest nodig is.

Weinig gevraagd

Van de mensen die de uitgangspunten en doelstellingen van de Circle of Sunshine onderschrijven, wordt weinig gevraagd. Alleen dat zij hun ervaringen in en met Zuid Afrika met enthousiasme overbrengen op hun familie, vrienden en kennissen. In de hoop dat ook zij het wonder dat Zuid Afrika heet persoonlijk zullen gaan ontdekken. De vrienden van de Circle of Sunshine worden met regelmaat op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en zullen bovendien met regelmaat worden uitgenodigd bij aan Zuid Afrika gerelateerde activiteiten in ons land aanwezig te zijn.

Ook elders

De Circle of Sunshine beperkt zich niet tot Nederland. Ook in andere landen van Europa, in de Verenigde Staten en Canada, het Verre Oosten en in India zal de Circle of Sunshine de hoop op en het vertrouwen in een zonnige toekomst van de Zuid Afrikaanse bevolking verder stimuleren.

Introductie

Zaterdag 19 mei werd de Circle of Sunshine geïntroduceerd tijdens een Zuid Afrika dag in Huis de Voorst in Eefde. De dag zelf bestond uit een inloopprogramma waarbij circa 250 gasten in Huis de Voorst 'Zuid Afrika konden opsnuiven'. Dat gebeurde door middel van tal van activiteiten zoals een bijzondere modeshow, het proeven van Zuid Afrikaanse hapjes en wijnen, Zuid Afrikaanse muziek en een ontdekkingstocht door Zuid Afrikaanse literatuur.

Breder publiek

De dag in Huis de Voorst vormde tevens het begin van een serie activiteiten in ons land om Zuid Afrika als toeristische bestemming onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Volgend jaar is het 350 jaar geleden dat Zuid Afrika door de Nederlander Jan van Riebeeck werd gesticht. Daarom zullen de activiteiten van en voor de vrienden van de Circle of Sunshine in 2002 een voorlopig hoogtepunt bereiken. Met als doel dat het aantal vrienden dan inmiddels flink is vergroot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie