Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 13.30 uur

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom 13.30 uur
Frontale aanrijding met vijf gewonden

HOUTEN Zaterdagavond omstreeks half elf zijn op de Rondweg, ter hoogte van de afslag De Gildes, twee autos frontaal op elkaar gebotst waarbij vijf gewonden zijn gevallen.

Toen de politie ter plaatse kwam, trof zij een enorme ravage aan op en naast de rijbaan. In één van de twee autos bleken drie slachtoffers te zitten, waarvan er één bekneld zat. In de tweede auto zaten twee slachtoffers, de bestuurder van deze auto bleek ernstig gewond te zijn.

Een 29-jarige man uit IJsselstijn reed als bestuurder van een auto over de Rondweg in de richting van Houten-noord. Bij hem in de auto zaten twee inzittenden, een 57-jarige vrouw uit Houten en een 38-jarige man uit Overberg. Nadat het drietal ruzie had gemaakt, stapte de man uit Overberg uit de auto. De overige twee reden al ruziënd door, waardoor hun auto slingerend over de Rondweg reed.

Een 22-jarige automobilist uit Houten reed eveneens met zijn auto over de Rondweg in de richting van de Utrechtseweg. Bij hem in de auto zaten twee personen, een 22-jarige man uit Houten en een vrouw waarvan de gegevens nog onbekend zijn.

Gezien vanaf de Utrechtseweg, net voor de afslag naar de Gildes, botsten beide autos frontaal op elkaar. Vermoedelijke oorzaak van het ongeval is het slingerend rijden van de 29-jarige IJsselsteiner, waardoor hij op de linker weghelft terecht kwam. Omdat de politie ernstige vermoedens heeft dat deze bestuurder onder invloed heeft gereden, is van hem in het ziekenhuis bloed afgenomen.

Brandweer en personeel van GG en GD is lange tijd bezig geweest om één van de slachtoffers, de vrouw zonder personalia, uit het wrak van een van de autos te bevrijden. De vijf slachtoffers werden per ambulance vervoerd naar het Anthoniusziekenhuis, UMC en het Diaconessenziekenhuis. De aard van het letsel is nog niet bekend.

Beide voertuigen raakten bij het ongeval total loss en werden afgesleept door een takelbedrijf. De Regionale Verkeers Dienst zal aan de hand van de aangetroffen sporen en het getuigenverhoor een onderzoek instellen naar de juiste toedracht van het ongeval.

Bromfietser rijdt zonder helm en verzekering

NIEUWEGEIN Gisterenmiddag zagen agenten bij een tankstation aan de A.C. Verhoefweg een bromfietser zonder helm rijden. Na controle bleek dat de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, zijn bromfiets niet verzekerd had.

De Nieuwegeiner heeft een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder helm en het niet hebben van een bromfietsverzekering. Met de knaap is afgesproken dat deze zijn bromfiets terug krijgt tegen vertoon van een geldig verzekeringsbewijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie