Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord (15.30 uur)

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 20-05-2001 Mediaberichten 20 mei (15.30 uur)

ROERMOND Vier aanhoudingen tijdens onrustige nacht

ROERMOND In de nacht van zaterdag op zondag liep een conflict tussen twee personen uit in een opstoot waarbij meerdere personen betrokken raakten en waarbij de politie enkele klappen moest incasseren. Bij deze ongeregeldheden zijn vier personen aangehouden.

Rond de klok van 3.00 uur merkt een 27-jarige man uit Roermond dat hij op de Veldstraat met een scherp voorwerp in zijn hals werd gestoken. De aanwezige politie op de Veldstraat hield vervolgens een persoon aan die in het bezit was van een steekvoorwerp (schaar). Deze verdachte, een 22-jarige man uit Frankfurt am Main, is vervolgens door de politie aangehouden op verdenking van het steken van de Roermondenaar. Op het moment dat de Roermondenaar ziet dat de politie zijn vermoedelijke belager heeft aangehouden keert hij zich tegen deze aangehouden verdachte. Samen met een 25-jarige eveneens aanwezige Roermondenaar schopt en slaat hij de man uit Frankfurt am Main. Aansluitend bemoeiden zich een tiental personen met deze ruzie en zij, alsmede de twee eerdergenoemde Roermondenaren, sloegen naar de aangehouden verdachte. Hierbij werden ook vier politieagenten uit het district Roermond geraakt. De agenten lopen diverse lichte verwondingen op. Eén agent wordt op de eerste hulp van het ziekenhuis behandeld. De geraakte politieagenten hebben persoonlijk aangifte gedaan terzake mishandeling. De 22-jarige Duitser is eveneens door een arts onderzocht.

Met behulp van extra politieassistentie zijn vervolgens ook beide Roermondenaren aangehouden. Nagenoeg gelijktijdig met deze aanhouding werd een eveneens aanwezige 27-jarige Roermondenaar gesommeerd om weg te gaan. De man volgde dit bevel niet op en ook hij werd hierop aangehouden door de politie.

Het steken is vermoedelijk het gevolg van een woordenwisseling tussen de 27-jarige Roermondenaar en een andere (nog onbekende) bezoeker die eerder op de avond in een café op de Veldstraat heeft plaatsgevonden. De 27-jarige Roermondenaar die slachtoffer werd van de steekpartij is op de EHBO behandeld aan zijn verwondingen. Uit het onderzoek dat door de politie is ingesteld is gebleken dat er vermoedelijk meerdere aanhoudingen volgen.

VENLO Vijf aanhoudingen winkeldiefstal

VENLO Mede dankzij een tip van een oplettende getuige heeft de politie zaterdagmiddag vijf mannen aangehouden die verdacht worden van winkeldiefstal.

Een 26-jarige medewerker van een kledingzaak in de Venlose binnenstad tipte de politie omdat hij zag hoe twee personen zich verdacht gedroegen. De politie zag vervolgens hoe het tweetal verschillende winkels bezocht. Op de Jodenstraat werden de mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze hadden een zogenaamde geprepareerde tas bij zich. In de auto van het tweetal, twee mannen uit Rotterdam (48 en 51 jaar) trof de politie diverse kledingstukken aan. Aan de poloshirts en de broeken zat de winkelbeveiliging nog bevestigd. Door gebruik te maken van de geprepareerde tas is het alarm in de winkels niet afgegaan. Beide mannen zijn aangehouden en er is een proces verbaal tegen ze opgemaakt. De gestolen kleding is teruggebracht naar de betreffende zaken op de Vleesstraat en in de Gasthuisstraat.

Op het moment dat de agenten in de kledingzaak aan de Gasthuisstraat aangifte van diefstal opnamen was een politieagent er getuige van dat een man kledingstukken onder zijn jas stopte en aanstalte maakte om de zaak te verlaten. De politieman (in burger) legitimeerde zich en hield de 31-jarige man uit Haarlem op heterdaad aan. De Haarlemmer verzette zich hevig bij de aanhouding. Op datzelfde moment kwam een onbekende getuige de winkel in en deze wees op een man die bij de zojuist aangehouden verdachte was. Ook deze man zou winkeldiefstallen gepleegd hebben. Deze man, 22 jaar en afkomstig uit Leiderdorp, werd hierop eveneens aangehouden.

Later op de middag hield de politie op de Vleesstraat nog een 26-jarige man uit Steenwijk aan die eveneens verdacht werd van winkeldiefstal. Deze man had een aantal niet betaalde sportshirts in zijn tas. Alle ontvreemde goederen zijn teruggebracht naar de betreffende winkels en tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt.

VENRAY Overval op tankstation

VENRAY Zaterdagavond is een tankstation aan de Noordsingel overvallen door een onbekende man. Omstreeks 17.30 uur kwam de verdachte het tankstation binnen. Hij bedreigde de 24-jarige medewerker uit Eindhoven die hem vervolgens enkele honderden guldens overhandigde. De overvaller is hierop naar buiten gerend en in een auto weggereden in de richting van de Nieuwe Maasheseweg. De politie heeft deze overval in onderzoek en sluit niet uit dat er een verband bestaat tussen deze overval en de overval op het tankstation in Baarlo van vrijdagavond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie