Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 20-05-2001 Persbericht 20 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt
Zaterdagavond rond 22.30 uur zijn op de Ferdinand Bolstraat twee Eindhovenaren (37 en 38 jaar) aangehouden. Ze werden door een getuige op heterdaad betrapt toen ze aan het inbreken waren in een auto op de Urkhovenseweg. De getuigen trok een van de twee uit de auto en wilde de man aanhouden. De inbreker bedreigde de man waarop hij zijn actie staakte. De inmiddels door hem gewaarschuwde politie kon de twee op de Ferdinand Bolstraat aanhouden. Een van hen had een schaar bij zich. Ze zijn beiden voor verder onderzoek ingesloten. Uit de auto werd een etui met Cds gestolen. De buit is nog niet teruggevonden.

Eindhoven: Gestolen fiets
Op de Marathonloop is zaterdagavond rond 23.45uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politieagenten vonden tijdens een controle een fiets in zijn auto. Die fiets had de man kort daarvoor op de hoek van de Oude Bosschebaan gestolen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagmorgen is op het Stadhuisplein een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat. In eerste instantie ging de man er vandoor toen agenten hem wilden controleren. Toen hij voor een andere auto moest stoppen reed hij achteruit maar kwam daarbij tegen de politieauto aan. De man blies op het politiebureau 0,7 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Belediging
Zondagmorgen rond 4.30 uur zijn in een snackbar aan het Stratumseind twee Eindhovenaren (28 en 29 jaar) aangehouden. In een snackbar hadden ze het personeel uitgescholden en met saus gegooid. Ze weigerden de zaak te verlaten toen dat gevraagd werd. Een van de twee verzette zich tegen de politie toen hij werd aangehouden. Eenmaal buiten kwam zijn maat hem te hulp waarbij ook hij even later werd aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling autos
Zondagmorgen rond 6.00 uur zijn in de buurt van de Aalsterweg drie jongens uit Waalre aangehouden ( allen 18 jaar oud). Ze worden er van verdacht kort daarvoor op een parkeerterrein aan de Aalsterweg twee auto vernield te hebben. Bij een auto hadden de vandalen de achterruit en een portierruit stuk geslagen, een deuk in een portier getrapt en de achterlampen kapot getrapt. Bij de andere autos was over het dak en motorkap gelopen en waren drie ruiten stuk geslagen. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt en ook zal de aangerichte schade op hen verhaald worden.

Helmond: Portier bedreigd
Zaterdagavond rond 22.30 uur zijn op de Havenweg in Helmond een 39-jarige man uit Remicourt en een 31-jarige Rotterdammer aangehouden. De twee hadden in een café aan de Havenweg een portier met de dood bedreigd. Het duo is op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Gestolen fiets
Zaterdagmiddag zijn op de Markt in Helmond een 14-jarige jongen en een 23-jarige man aangehouden. De twee, beiden afkomstig uit Helmond waren in het bezit van een op 12 mei in de Vondellaan gestolen fiets. De rechtmatige eigenaar zag zijn fiets staan met de twee verdachten erbij. Hij waarschuwde de politie waarop de twee zijn aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Helmond: Vechtpartij
Zaterdagavond rond 23.55 uur is op de Kortenaerstraat in Helmond een 29-jarige Helmondse aangehouden. De vrouw was betrokken bij een ruzie in een café waarbij ze andere vrouwen mishandeld had. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Someren: Verkeersongeval
Een 68-jarige man uit Someren en zijn echtgenote (leeftijd niet bekend) zijn zaterdagavond rond 18.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Witvrouwenbergweg in Someren. Het echtpaar kwam met hun auto uit de richting Asten en wilde op de kruising links af. Uit tegengestelde richting ( Heeze) kwam een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Someren. Hij botste met zijn auto tegen de rechterkant van de afslaande auto. De 68-jarige man werd met gekneusde ribben en borst naar het St Anna ziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis. Zijn vrouw werd in hetzelfde ziekenhuis opgenomen met een ingeklapte long en zwaar gekneusde ribben. De andere bestuurder raakte niet gewond. De politie verzoekt eventuele getuigen contact met haar op te nemen. Tel. 0900 88 44.

Middelbeers: Gezin gewond bij ongeval met paard en wagen Zaterdagavond rond 20.50 uur zijn vier personen uit een gezin uit Vessem gewond geraakt toen ze op de Kromvensedijk in Middelbeers met paard en wagen tegen een boom botsten. De vader (42) en twee dochters (12 en 10 ) zijn met een ambulance overgebracht naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. De moeder raakte niet gewond en haar 8 jarig zoontje liep licht letsel op aan hoofd en handen.

Eersel: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagavond rond 18.30 uur is de 52-jarige T. Maas uit Veldhoven om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Biemeren in Eersel. Het slachtoffer kwam met zijn motor met achter op zijn 14-jarige zoon uit de richting Wintelre. In een bocht kwam hij ten val en botste tegen een lantaarnpaal. De heer Maas overleed ter plaatste en zijn 14-jarige zoon is met een gebroken bovenarm en knieletsel naar het St Joseph ziekenhuis gebracht.

Gemert: Politiecontrole
De politie van Gemert Laarbeek heeft in samenwerking met andere opsporingsdiensten van zaterdagavond 22.00 tot zondagmorgen 05.00 uur op de Dieze en de Boekelseweg een grote controle uitgevoerd. De politieagenten die de controle uitvoerden letten speciaal op wapens en drugs. Tijdens de controle zijn verschillende wapens aangetroffen. De politie nam een busje traangas, een stiletto, een aansteker met daarin verborgen een mes, een houten wapenstok, een stoelpoot, een ijzeren staaf en een set vechtstokken in beslag. Er zijn 8 gram marihuana en
1,6 gram cocaïne inbeslaggenomen. De politie voerde verder 161 blaastesten uit. Vijf automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze met te veel alcohol achter het stuur zaten. Een van hen moest daarbij zijn rijbewijs inleveren. Er zijn 23 bekeuringen uitgedeeld hoofdzakelijk voor verkeersovertredingen zoals, niet dragen autogordel en ondeugdelijke verlichting. Door de douane werd een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met rode diesel en een voor het rijden op gas terwijl benzine was opgegeven.

Bergeijk: Onder invloed
Zondagmorgen om 5.00 uur is in de Ekkerstraat in Bergeijk een 64-jarige automobilist uit die plaats angehouden, omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. De man blies op het politiebureau 0,65 promille. Hij kreeg een boet van f. 410,- opgelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie