Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multiscope onderzoekt online finance & insurance

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Multiscope
Zoek soortgelijke berichten
Multiscope

Een HTML versie van dit bericht met een tabel is te raadplegen op: www.multiscope.nl/pers.phtml

ONDERZOEK - ONLINE FINANCE & INSURANCE

's-Hertogenbosch - 18 mei 2001. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft uitgebreid en gedetailleerd onderzoek verricht naar de prestaties op internet van 85
vooraanstaande banken en verzekeringsmaatschappijen in West-Europa, Noord-Amerika en Hong Kong. De resultaten worden gepresenteerd in het Engelstalige rapport 'Internet Performance Scan - Finance & Insurance'. Iedere website is beoordeeld op 26 verschillende aspecten zoals het diensten- aanbod, mogelijkheden voor online investeringen/aandelen- transacties/valutatransacties, personalisatie- en contact- mogelijkheden van de site en de gebruiksvriendelijkheid hiervan.

BANKEN
Wereldwijd blijken de Canadese banken de meeste informatie en diensten aan te bieden op hun website, waarbij de National Bank of Canada voorop loopt. Na Canada volgen respectievelijk Zwitserland, Duitsland en de USA. De Nederlandse banken scoren met een 5e positie beter dan gemiddeld en laten de banken uit bijvoorbeeld Frankrijk, Luxemburg, Spanje en Italië achter zich. Op basis van de 26 onderzochte items zijn de websites van De Postbank en ABN Amro binnen Nederland het meest compleet. Andere Nederlandse partijen die in het onderzoek betrokken waren, zijn de ASN, Fortis, ING, Rabobank, Robeco, SNS en Spaarbeleg.

Hoewel de meeste banken ruime ervaring hebben met het afsluiten van een hypotheek of verzekering lijkt een volledige online afhandeling van deze zaken nog altijd vrij complex. Bij 5% van de onderzochte banken kan volledig online een verzekering worden afgesloten en 2% biedt de mogelijkheid om, zonder offline handeling, een hypotheek af te sluiten.

VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN
Evenals bij de banken is geconstateerd dat de Nederlandse verzekeringsmaatschappijen met een 3e positie, wat betreft aanbod op de website, beter dan gemiddeld scoren. Alleen de USA en Italië moet men laten voorgaan. De verzekeringsmaat- schappijen van België, Spanje en Luxemburg hebben het meest beperkte aanbod op hun website. De positie van Nederland is voor een belangrijk deel te danken aan Centraal Beheer Achmea, die op enige afstand gevolgd wordt door de overige onderzochte Nederlandse websites van Aegon, FBTO, Ineas, Interpolis, Nationale Nederlanden en OHRA. Het Amerikaanse Quicken voert de ranglijst aan, gevolgd door Centraal Beheer Achmea en het Zwitserse Winterthur.

MEER INFORMATIE
Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden op de site van Multiscope (www.multiscope.nl). In het rapport 'Internet Performance Scan - Finance & Insurance' bevinden zich een groot aantal interessante gegevens, die nog niet
gepubliceerd zijn. Een Engelstalige rapportage is beschikbaar voor Hfl. 2.185,- (excl. screenshots van de bezochte sites Hfl. 250,-). Bestellingen kunnen geplaatst worden via de rapportshop op de Multiscope site of door te bellen naar: 073 - 621 21 22.

Informatie voor redacties:

Voor specifieke vragen kunt u contact opnemen met Stefan Pauls, t. 073-6212122 of via e-mail: (stefan@multiscope.nl)

M U L T I S C O P E
__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/
. online research & surveying
. site audience measurement
. internet performance scans

Multiscope research program:
. communication & multimedia
. e-commerce, e-business
. profiling, internet advertising

P.O. Box 2126, 5202 CC
Helftheuvelpassage 6/11
Den Bosch, The Netherlands
t. +31 (0)73 621 21 22
f. +31 (0)73 624 14 62
(info@multiscope.net)
www.multiscope.net
__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/__/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie