Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadswandeling en diner in historisch Utrecht

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 04 MEI 2001

Utrechtse Wandelgangen, verlicht en verleid in historisch Utrecht

VVV Utrecht - Stadsavonturen
verwend door verteller, gids en kok

Over Hoeren & Heiligen

Wat zouden kloosters met bordelen te maken kunnen hebben?

Het is 1830 en op de Utrechtse walletjes weelt en tiert een vrolijk leven van lichte zeden rondom een `achtbare matrone' en hare dochters. De Utrechtse wallen omgeven ook een religieus leven met hare vele kloosters, kerken en heiligen. Samen vormen deze twee werelden het thema van een nieuwe Utrechtse Wandelgang Over Hoeren & Heiligen.

Nieuw thema, zelfde formule

Vorig jaar juli en augustus introduceerden de VVV Utrecht en Stadsavonturen het wandel- en verteldinerarrangement Utrechtse Wandelgangen, verwend door verteller, gids en kok. Centraal stond het thema `Sociale zorg in Utrecht' met een wandeling langs oude dol- en weeshuizen en tijdens het diner authentieke Utrechtse sagen en legenden. Dit jaar wordt het arrangement voortgezet met het thema `Over Hoeren & Heiligen', in weer prachtige horecagelegenheden.

Ontvangst en themawandeling

De gids ontvangt het publiek in Spijslokaal De Reünie. Daarna volgt een wandelroute langs beelden en stegen die het publiek vertellen over onder andere enkele markante Utrechtse heiligen, zoals zuster Bertken, die jarenlang ingemetseld heeft geleefd. Als tegenhanger worden de `onkuise' levens belicht van Gerritje Tintelton en haar `dochters'.

Driegangendiner en verhalenverteller

Tijdens een driegangen diner in restaurant Lofen vermaakt een verhalenverteller het publiek met smeuïge verhalen, balladen en smartlappen over heiligen en hoeren. Daarna vervolgt de gids de wandelroute naar het Ledig Erf, waar het publiek kan afsluiten in café De Poort.

Elke 3e zondag vanaf april 2001

De Utrechtse Wandelgangen is voor losse inschrijvingen mogelijk op elke 3e zondag van de maand vanaf april 2001. Maximale grootte van de groep is vastgesteld op 20 personen.

Op aanvraag

Besloten groepen vanaf minimaal 15 personen kunnen op aanvraag dit speciale arrangement boeken bij de VVV Utrecht.

Programma

17.00 uur Ontvangst en drankje in Spijslokaal De Reünie. 17.30 uur Aanvang wandeling met de gids. 18.30 uur Verteldiner in restaurant Lofen. 20.30 uur Vervolg wandeling.
21.30 uur Einde en afsluiting in café De Poort.

Prijs arrangement
: fl. 145,00 per persoon inclusief BTW.

Inbegrepen:
Themawandeling met stadgids, verhalenverteller tijdens diner in bovenzaal, welkomstdrankje, 2 dranken tijdens driegangenmenu, koffie/thee na.

Het laatste drankje in café De Poort is voor eigen rekening.

Reserveren:
VVV Utrecht: 030- 2314164.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie