Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De 24ste Halve van Utrecht in Utrechtse Binnenstad

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam, 16 mei 2001

PERSMEDEDELINGEN

24ste Halve van Utrecht, 20 mei 2001, Utrechtse Binnenstad
* Het deelnemersveld voor de Remu Halve Marathon is verder uitgebreid met de Keniaanse lopers Cheruiyot en Sitienei. Beiden zijn gewend 01:02:00 of minder te lopen. Ze zijn vastgelegd door atletenbemiddelaar Aart Stigter, die vanwege het adidas NK Halve Marathon, een veld met de vrijwel complete Nederlandse top samenstelde. Het NK is onderdeel van de Remu Halve Marathon in Utrecht. Het deelnemersveld in Utrecht was nooit eerder zo sterk.
* Het parcours van de Halve van Utrecht is over de volle lengte van ruim 21 kilometer voorzien van een groene lijn, die als het ware de ideale looplijn aangeeft. De groene lijn symboliseert EcoStroom, een product waar sponsor Remu aandacht voor wil vragen tijdens de Halve van Utrecht.
* De groene lijn wordt in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei a.s. op het wegdek geschilderd. De eerste streken verf worden om 24:00 uur precies aangebracht door dhr Fokker van Remu en omlijst met een kleine ceremonie, aangeboden door Hotel Smits op het Vredenburg.
* Voor het derde opeenvolgende jaar vindt tussen de start en de finish van de Remu Halve Marathon een invitatieloop over één engelse mijl plaats. Het atletenveld wordt samengesteld door de Utrechtse Stichting Topsport Midden Nederland, die zich vooral richt op het begeleiden van baanatleten voor sprint (Patrick van Balkom) en middellange afstand. In elk geval komt Yvonne van der Kolk aan de start bij de vrouwen. Zij viel de eerste twee keer in de prijzen.
* Dit jaar sponsort het Utrechtse waterleidingbedrijf Hydron (voorheen WMN) de invitatieloop over één engelse mijl. Het onderdeel heet daarom ook Hydron Mile. De eerste twee jaar was Origin sponsor van dit spectaculaire pauzenummer. Na de fusie met Atos beraadt Origin zich echter op een nieuwe sponsorstrategie.
* De organisatie heeft inmiddels ongeveer 2.500 voorinschrijvingen verwerkt, zodat rekening wordt gehouden met 4.000 lopers. Vorig jaar waren er 3.500 lopers en 500 skaters. Het skate-onderdeel is dit jaar van het programma gehaald. 4.000 lopers is een record voor Utrecht.
* Begin juni a.s. beslist de KNAU over de kandidatuur van de Halve van Utrecht voor het NK Halve Marathon 2002. Een eventuele positieve beslissing zal samenvallen met de ervaringen komende zondag tijdens het NK 2001. Inmiddels heeft de organisatie van de Halve van Utrecht zich ook kandidaat gesteld voor het NK 2003.
Informatie voor de media:

* Woordvoerder tijdens de Halve van Utrecht is Harriët Nipperus. Zij is (nu al) bereikbaar op 06 2907 6138.
* Voor journalisten is een persruimte ingericht op de eerste verdieping van Hotel Smits met vrij uitzicht op de start en finish. Ter plaatse is via Harriët Nipperus alle informatie verkrijgbaar.
* Journalisten wordt gevraagd zich tevoren aan te melden en eventuele specifieke wensen via Harrët Nipperus kenbaar te maken. In de persruimte ligt dan een perskaart klaar.
* Fotografie kan desgewenst via de organisatie worden geregeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie