Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister de Grave bezoekt uitgezonden militairen

Datum nieuwsfeit: 20-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Minister bezoekt uitgezonden militairen

18-05-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PM24

Minister Frank de Grave (Defensie) brengt van zondag 20 tot en met woensdag 23 mei een werkbezoek aan 1250 Nederlandse militairen die in Cyprus, Djibouti, Eritrea/Ethiopië en Italië zijn gestationeerd.

Het bezoek begint op Cyprus bij de militairen Koninklijke Landmacht die deel uitmaken van de VN-vredesmacht UNFICYP en daar aanwezig zullen zijn tot deze zomer. De volgende bestemming is Djibouti, waar het heli-detachement (vier Apaches) van de Koninklijke Luchtmacht is gestationeerd. Maandagmiddag bezoekt de minister Addis Abeba voor gesprekken met Ethiopische autoriteiten. In het buurland Eritrea bezoekt hij vervolgens de Nederlandse militairen die deel uit maken van de VN-vredesmacht UNMEE. Op de terugreis naar Nederland brengt hij op woensdag 23 mei een kort bezoek aan de Italiaanse vliegbasis Amendola waar een Nederlandse F-16 eenheid is gestationeerd ten behoeve van de NAVO-operaties op de Balkan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie