Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 21-05-2001 Persberichten van District Heerlen
Heerlen

Persbericht 13.40 uur

Heerlen; gestolen magnetron
Maandagmorgen omstreeks 06.10 uur werd op de Hoppenhof een 21-jarige zwerver aangehouden. De wordt ervan verdacht een magnetron te hebben gestolen. Getuigen hadden naar de politie gebeld met de mededeling dat zij op de Geerstraat een man hadden zien lopen met een magnetron onder zijn armen. Toen dezelfde man even later het NS station binnen liep, had hij het apparaat niet meer bij zich. Toen agenten de vermoedelijke looproute van de man naliepen, troffen zij de magnetron op de Parallelweg verstopt onder struiken aan. Waar de magnetron vandaan is, is nog niet duidelijk. De man had ook nog een gestolen identiteitskaart bij zich.

Heerlen; Verdachte gewond bij aanhouding
Een 39-jarige inwoner uit Heerlen raakte in de nacht van zondag op maandag licht gewond toen hij op de Rozestraat werd aangehouden. Bij een controle van de man en zijn auto, bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs en het contactslot van de auto geforceerd was en er een zogenaamde doorverbinding was aangebracht. Toen de man te horen kreeg dat hij was aangehouden, gedroeg zich zeer agressief. Op zeker moment haalde hij naar een agent uit. Toen deze zich verweerde, liep de man een hoofdwond op. Aan deze verwonding werd hij later in het ziekenhuis behandeld. De Heerlenaar verklaarde dat hij de auto zonder toestemming van de eigenaar had weggenomen om er heroïne mee te gaan kopen. De auto werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

Brunssum; Drugdealer aangehouden
In de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.10 uur werd op de Tolenhof in Brunssum een 37-jarige inwoner uit Roermond aangehouden. De aanhouding was het gevolg van het feit dat de man in een auto reed die was doorverbonden en vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Tijdens de aanhouding zag de Roermondenaar op zeker moment kans om te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij echter weer ingerekend. Hij bleek 20 gram heroïne en 5 gram softdrugs bij zich te hebben. Bij controle van de auto bleek dat hij de auto geleend had van een vriend. Deze had zelf de doorverbinding gemaakt nadat hij de autosleutels had verloren. De Roermondenaar is ingesloten.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie