Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-05-2001 Persberichten district Maastricht
Maandag 21 mei 2001

Maastricht; Motoren gestolen

Zondag werd tussen 17.00 en 18.00 uur ten nadele van een 39 jarige inwoner van Keulen een zwarte Honda VFR800 gestolen. De diefstal van de motor met het kenteken KP625 vond plaats op het Onze Lieve Vrouwenplein.

Omstreeks hetzelfde tijdstip probeerde men een BMW 1100 RT van een 47 jarige man eveneens uit Keulen te stelen vanaf de Maasboulevard. Met behulp van een slotentrekker was het contactslot van de motor in zijn geheel eruit gerukt. De daders hadden echter een remschijfslot over het hoofd gezien met als gevolg dat zij de motor lieten staan.

In valkenburg ging men aan de haal met een rode Suzuki 1100. De motor met het kenteken MWH 133 stond geparkeerd in de Guascostraat in Valkenburg. De benadeelde is 61 jarige inwoner van het Belgische Lanaken.

Maastricht; Rijden onder invloed

Op maandagochtend, omstreeks 4.30 uur, werd op de Vijverdalseweg een 39 jarige automobilist uit Maastricht gecontroleerd. Hij viel op vanwege de hoge snelheid waarmee hij reed. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Ademanalyse leerde een promillage van 0.7 o/oo. Hem werd een transactie van 410 gulden aangeboden.

Omstreeks 2.00 uur was op de van Hassseltkade een 36 jarige automobilist gecontroleerd. De man reed met hoge snelheid over de Wilhelminabrug en negeerde op de Markt een rood verkeerslicht. Bij controle bleek hij alcohol te hebben genuttigd. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.1 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

Valkenburg; Klappen en vernieling

In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 3.00 uur, kreeg een 24 jarige inwoner van Valkenburg enkele vuistslagen en werd met een koevoet op het dak van zijn auto geslagen.
De man reed door de Napoleonstraat in Valkenburg toen twee personen hem toeriepen even te stoppen. Zonder aanleiding kreeg hij vervolgens twee vuistslagen door het geopende portierraam. Daarna werd met een koevoet tweemaal op het dak van zijn auto geslagen. De automobilist vluchtte vervolgens in zijn auto weg. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de twee verdachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie