Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Noord

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Uden 21-05-2001
Persbericht district De Leijgraaf

VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN

In de nacht van zondag op maandag zijn aan de Berkendonk te Volkel twee Udense jongens van 15 en 18 jaar aangehouden wegens verdenking van diefstal. Volgens een getuige hielden zij zich verdacht op rond een tankstation aan de Volkelseweg te Volkel waar die nacht was ingebroken. De verdachten probeerden te vluchten in een diezelfde nacht gestolen witte Opel Kadett. Deze personenauto wilde echter niet starten waarop zij te voet verder vluchtten. Na een achtervolging werden de twee jongens aan de Berkendonk te Volkel aangehouden, zij zijn in verzekering gesteld. Naar de afkomst van de in de auto gevonden spullen, (ongeveer 100 pakjes sigaretten, shag, 150 krasloten, 350 telefoonkaarten, verschillende soorten snoepwaar en frisdrank) is een onderzoek ingesteld.

VERKEERSCONTROLE

Zondagmorgen is tussen 10:10 uur en 12:15 uur op de Rijksweg N265 te Zijtaart een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1390 voertuigen gecontroleerd waarvan er 43 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/h.

VERNIELING AUTO

In de nacht van zondag op maandag is op de Markt te Uden een geparkeerde auto van een 26-jarige vrouw uit Oss beschadigd. Op de auto, een BMW type 316, waren verschillende onzedelijke teksten gekrast.

INBRAAK IN BOUWKEET

Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een bouwkeet aan de Amert in Veghel. Na het vernielen van een deurslot heeft de dader diverse gereedschappen en bouwmaterialen weggenomen. Een juiste specificatie dient nog te worden opgemaakt.

VOGELS GEVLOGEN

In de nacht van zondag op maandag is uit een volière aan de Tolstraat in Erp een aantal vogels gestolen. Het is nu nog niet duidelijk hoeveel en welke vogels er weg zijn. Omdat de dader na de diefstal de kooi liet openstaan, kregen andere vogels de kans om weg te vliegen.

INBRAAK IN SUPERMARKT

Rond 04.00 uur vanmorgen kreeg een supermarkt aan het Stadhuisplein in Veghel ongewenst bezoek. De daders sloegen met een klinker een ruit in en namen vervolgens een onbekende hoeveelheid sigaretten weg. De politie gaat ervan uit dat deze inbraak een op zichzelf staand incident is dat niets te maken heeft met de buit die aangetroffen werd in de auto van de aangehouden verdachten op de Berkendonk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie