Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Vlieland verscherpt beleid T-ontheffingen

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Vlieland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Vlieland


- gemeente verscherpt beleid T-ontheffingen (21-05-01)


terug

BELEID T-ONTHEFFINGEN GEMEENTE VLIELAND

Bedrijven die werkzaamheden op Vlieland moeten verrichten en daarbij materialen of gereedschap moeten vervoeren kunnen een tijdelijke ontheffing krijgen van het verbod om met een motorvoertuig op Vlieland te mogen rijden. Zo'n (T)ijdelijke-ontheffing kan ook worden afgegeven aan gasten die op grond van bijvoorbeeld een medische verklaring kunnen aantonen zich niet zonder eigen vervoer te kunnen verplaatsen.
Aan de hand van gegevens die bij een aanvraag om een tijdelijke ontheffing worden verstrekt moet de gemeente beoordelen of een ontheffing kan worden afgegeven.
Jaren geleden heeft de gemeente regels vastgesteld waarin zowel de aanvraag-procedure voor een ontheffing is geregeld als ook regels om te kunnen bepalen of iemand wel of niet voor een T-ontheffing in aanmerking komt.
Het blijkt dat de laatste jaren steeds meer voertuigen naar Vlieland komen zonder ontheffing of met een ontheffing die verkregen is op basis van onjuiste gegevens. Ook worden ontheffingen steeds vaker te laat aangevraagd zodat deze eerst nog op het gemeentehuis afgehaald moeten worden hetgeen, mede in verband met de geslotenverklaring van de Dorpsstraat ook niet de bedoeling is. Tenslotte worden veel voertuigen gebruikt voor werkzaamheden en activiteiten die niet in overeenstemming zijn met het doel waarvoor de ontheffing was afgegeven.

De gemeente Vlieland heeft besloten strenger te gaan toezien op ge- en misbruik van T-ontheffingen. Hierbij zal overigens medewerking worden verleend door Rederij Doeksen.


-Binnenkort zullen voertuigen zonder geldige ontheffing in Harlingen al de toegang tot de boot worden geweigerd.

-Ook ontheffingen die te laat worden aangevraagd zullen in de regel worden geweigerd.

-Het ophalen van ontheffingen op het gemeentehuis zal niet meer mogelijk zijn.

-Slechts als er sprake is van storingen of noodzakelijke spoedreparaties zal kunnen worden afgeweken van de procedures.
-Aanvragen voor voertuigen die zonder ontheffing naar het eiland zijn gekomen zullen niet meer in behandeling worden genomen en dus geweigerd.

-Aan bedrijven die herhaaldelijk op grond van onjuiste informatie T-ontheffingen hebben gekregen of anderszins geen rekening wensen te houden met de op Vlieland geldende regels zullen geen ontheffingen meer worden afgegeven.

Het is NIET de bedoeling het aanvragen van ontheffingen onmogelijk te maken. Slechts de regels zoals die al jaren golden zullen m.i.v. heden weer worden toegepast. Wel zal getracht worden het aantal ontheffingen dat onterecht wordt afgegeven terug te dringen. Als u echter de onderstaande uitgangspunten in acht neemt komt u nooit voor verrassingen te staan:- vraag de ontheffing tijdig aan: de ontheffing moet kunnen worden toegestuurd aan de bestuurder van het voertuig, want geen ontheffing betekent niet op de boot: Tijdig aanvragen betekent minimaal 4 werkdagen van te voren.
- Zorg bij de aanvraag dat alle gegevens over het voertuig en plaats van werkzaamheden bekend zijn.

- Zorg er voor dat ook bedrijven die voor u werkzaamheden uitvoeren van de regels op de hoogte zijn.

- Laat geen voertuig naar Vlieland komen of neem geen voertuig mee indien dat niet strikt noodzakelijk is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie