Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Technologische Samenwerking loont

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

22 May 2001.

Technologische Samenwerking loont: NLG 150 miljoen voor samenwerkingsprojecten

Het Ministerie van Economische Zaken stelt per jaar NLG 150 miljoen (circa EUR 68 miljoen) beschikbaar voor samenwerking tussen ondernemingen binnen de subsidieregeling Technologische Samenwerking. Deze nieuwe regeling is gestart op 21 mei 2001. De eerste indieningsperiode sluit op 13 augustus 2001. Dat samenwerking loont, blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van EZ. Bedrijven die samenwerken op het gebied van R&D zien de productiviteit per werknemer stijgen met gemiddeld 6 procent.

Nieuwe subsidieregeling

Technologische Samenwerking is een nieuwe subsidieregeling die technologisch innovatieve samenwerking stimuleert. De regeling is een samenvoeging van de regelingen BTS, BIT en SMO. Uit de evaluatie van deze regelingen bleek dat ze een belangrijke impuls geven aan R&D-samenwerking van de deelnemers. Om het subsidieaanbod te vereenvoudigen en toegankelijker te maken, zijn deze regelingen samengevoegd tot een nieuwe regeling.

Maximaal 60 procent subsidie

Het subsidiebedrag is 25 procent voor projecten met onderzoeks- én ontwikkelingsactiviteiten of 50 procent voor projecten die uitsluitend onderzoek bevatten. MKB-bedrijven en onderzoeksinstellingen krijgen daarnaast een opslag van tien procent. Bij internationale samenwerking is in bepaalde gevallen een opslag van tien procent mogelijk.

De regeling kent een algemeen onderdeel. Hierbinnen komen samenwerkingsprojecten binnen alle technologiegebieden voor ondersteuning in aanmerking. Daarnaast wordt samenwerking op vier specifieke gebieden gestimuleerd: samenwerking met partners uit Europa, de Verenigde Staten, Japan of Singapore; met partners uit opkomende markten (China, Indonesië, Zuid-Afrika of India); binnen de maritieme sector en op het gebied van ICT-doorbraakprojecten.

Meer informatie over Technologische Samenwerking is te vinden op www.senter.nl/samenwerking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie