Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weer scriptieprijs voor afgestudeerde Bestuurskunde EUR

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

21 mei 2001

Weer een scriptieprijs voor een afgestudeerde van de opleiding Bestuurskunde EUR!

Martijn van der Steen heeft met zijn scriptie getiteld "The problem is, what is the problem" de scriptieprijs 2001 van de Vereniging van Bestuurskunde gewonnen. Martijn van der Steen studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens het schrijven van zijn scriptie is hij begeleid door dr. H.L. Klaassen. De Vereniging van Bestuurskunde, de beroepsvereniging voor bestuurskundigen in Nederland, zal deze prijs uitreiken op 21 mei tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde 2001.

Martijn van der Steen heeft een scriptie geschreven over een onderzoek naar de effecten van ambiguïteit in organisatieveranderingsprocessen. De scriptie zoekt een antwoord op de vraag naar de rol van ambiguïteit in organisatieveranderingsprocessen en hoe veranderingsmanagers daarmee om moeten gaan. Via het antwoord op deze vraag wil hij een bijdrage leveren aan een betere aansluiting tussen enerzijds het ontwerp van een veranderingsproces en anderzijds de implementatie van een veranderingsproces. Naast de theorievorming bevat de scriptie ook een toepassing in de vorm van een praktijkonderzoek. Als case is gekozen voor het veranderingsproces rond een gemeentelijke herindeling en als object van onderzoek binnen deze case voor klankbordgroepen.

Uit het juryrapport". moeilijke theorieën weet hij een op een zeer heldere wijze te verwoorden.
en op inventieve wijze empirisch onderzoek verricht.

Bij de keuze van zijn theorieën heeft hij niet de gemakkelijkste weg gevolgd, maar hij toont een grote creativiteit en een extreem goede beheersing van deze lastige theorieën. Verder is zijn benadering zeer origineel en weet hij een brug te slaan tussen de traditionele bestuurskunde en postmodernistische avonturen. De scriptie van Martijn van der Steen is in de ogen van de jury briljant geschreven.

De scriptie van Bart van de Sande, ook van de opleiding Bestuurskunde EUR, heeft een eervolle vermelding gekregen.

Martijn van der Steen is momenteel werkzaam bij Twijnstra en Gudde 06-53848932
Dr. H.L. Klaassen, docent Opleiding Bestuurskunde 010-4082104

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie