Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sites minister De Vries en staatssecretaris De Vries

Datum nieuwsfeit: 21-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Minister De Vries en staatssecretaris De Vries met eigen sites op Internet

Vanaf vandaag hebben minister K.G. de Vries en staatssecretaris G.M. de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) allebei een eigen site op Internet. De adressen zijn respectievelijk www.ministerdevries.nl en www.staatssecretarisdevries.nl.

Met de Internetsites willen de bewindslieden het iedereen mogelijk maken op een gemakkelijke manier informatie te krijgen over de hoofdlijnen van het beleid en de achtergronden daarvan. De sites dienen daarmee naast openbaarheid ook de openheid van het ministerie van BZK, doordat openbare informatie ook goed te vinden is. Op de sites is informatie te vinden in de vorm van algemene inleidingen per beleidsthema, toespraken, persberichten, beleidsnota's, rapporten, brieven aan de Eerste en Tweede Kamer, antwoorden op Kamervragen, verslagjes van werkbezoeken, enzovoort. De bewindslieden zetten in een aantal videoboodschappen met beeld en geluid op de sites zelf de hoofdlijnen van hun beleid op de verschillende terreinen uiteen. Verder bevatten de sites uiteraard verwijzingen met doorklikmogelijkheid naar andere Internetsites die te maken hebben met het terrein van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bezoekers van de sites kunnen zich aanmelden voor een mailinglist, waarmee zij per email geattendeerd worden op toevoegingen op de sites. Verder kunnen bezoekers per email vragen stellen aan de bewindslieden of aan het ministerie van BZK.

Voor staatssecretaris De Vries is de site bovendien een instrument om zijn beleid toe te lichten voor de inwoners van de Nederlandse Antillen en Aruba. Om de afstand over de oceaan nog meer te overbruggen, zal de staatssecretaris af en toe een chatsessie houden waarin hij rechtstreeks met Antillianen en Arubanen communiceert (met tekst, beeld en geluid). De beide sites kennen ook een Engelstalige versie, en die van staatssecretaris De Vries ook een versie in het Papiamentu (Antilliaans) en Papiamento (Arubaans).

De site van minister De Vries kent vier hoofdrubrieken:
- grondwet en democratie

- veiligheid

- openbaar bestuur

- overheidspersoneel

De site van staatssecretaris De Vries kent ook vier hoofdrubrieken:
- Aruba en de Nederlandse Antillen

- brandweer en rampenbestrijding

- veiligheid en ICT

- internationaal en taal

Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) heeft als coördinerend minister voor het ICT-beleid van de overheid al langere tijd een eigen Internetsite (www.ministervanboxtel.nl). Vanaf vandaag zijn alledrie de bewindslieden van het ministerie van BZK op het Internet aanwezig.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie